Камарата на представителите в американския Конгрес одобри законопроект, целящ да

...
Камарата на представителите в американския Конгрес одобри законопроект, целящ да
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ одобри законопроект за декриминализиране на канабиса

Камарата на представителите в американския Конгрес утвърди законопроект, целящ да извади канабиса от федералния лист на рискови опиати. Това е първа стъпка към декриминализирането на канабиса на федерално равнище, откакто това към този момент се случи в няколко американски щата, предадоха международните организации.

Срещу плана на нормативния акт гласоподаваха 204 членове на долната камара на Конгреса. Той бе подсилен от 220 членове на Камарата на представителите.

Само трима републиканци се причислиха към демократичното болшинство в гласуването на законопроекта. Сега се чакат компликации по приемането му в Сената, където лагерът на демократите има потребност от гласовете на 10 републикански сенатори.

Законопроектът планува да се декриминализира на федерално равнище притежаването, продажбата и производството на канабис. Сега федералните управляващи го приравняват на кокаина или хероина. Законопроектът анулира и федералните присъди за дребни нарушавания на закона за наркотичните субстанции, които водят до всеобщи изпращания зад решетките най-много на малолетни.

Законопроектът вкарва също по този начин налог от 5 % върху продажбата на канабис и на неговите производни за финансиране на здравни грижи и правосъдна помощ за жертвите на войната с дрогата, подета от американските управляващи през 80-те години на предишния век.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР