Камарата на представителите на американския щат Южна Каролина одобри разстрела

...
Камарата на представителите на американския щат Южна Каролина одобри разстрела
Коментари Харесай

Четвърти американски щат въвежда разстрел като начин за екзекуция

Камарата на представителите на американския щат Южна Каролина утвърди разстрела като опция на електрическия стол или смъртоносната инжекция за наказаните на смъртно наказване, съобщи Асошиейтед прес, представена от БГНЕС.

Този въпрос е бил издигнат за разискване заради недостиг на смъртоносни инжекции. Според новия законопроект, при положение на дефицит на прилаганите отровни субстанции, пандизчията ще би трябвало да избира сред електрически стол и разстрел.

Документът на Камарата на представителите е леко модифицирана версия на план, утвърден от държавния Сенат през март. Затова законът ще бъде наново утвърден от Сената и изпратен до губернатора, който към този момент даде обещание да го подпише.

В момента 37 души, наказани на гибел, се държат в държавните затвори, трима от тях са изчерпали опцията за обжалване и вследствие на това би трябвало да бъдат екзекутирани.

Южна Каролина ще се трансформира в четвъртия щат на Съединени американски щати, който ще разреши разстрел като смъртно наказване. Останалите са Мисисипи, Оклахома и Юта. Очаква се обаче новите правила за осъществяване на смъртни присъди да бъдат оспорени в съдилищата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР