Камарата на общините заседава за първи път от 37 години

...
Камарата на общините заседава за първи път от 37 години
Коментари Харесай

Звънци, тояги и танци в Лондон срещу Брекзит

Камарата на общините заседава за първи път от 37 години поради казуза Залозите не вещаят победа за Борис Джонсън
Протести против Брекзит със звънци, тояги и танци започнаха в Лондон, до момента в който Камарата  на общините се е събрала на първото си съвещание от 37 години насам. Темата е Брекзит. Депутатите разискват новото съглашение на премиера Борис Джонсън с Европейски Съюз, за което в петък букмейкърите на Острова оповестиха, че залозите на са в интерес на БоДжо.

Десетки хиляди протестиращи са изпълнили улиците на Лондон. Мнозина от хората са със сини барети с жълти звезди, символизиращи знамето на Европейски Съюз. Те дойдоха всеобщо с метрото и рейсовете на площада пред Народното събрание, заяви Нова тв.

На една от улиците група протестиращи с вързани на краката звънчета и с тояги извършиха обичаен британски танц.

Британският парламент стартира тази заран изключителното си съвещание, отдадено напълно на съглашението за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Депутатите ще гласоподават по договорката за Брекзит, подписана в четвъртък от Лондон и Брюксел. Очаква се вотът да бъде доста оспорван.

Премиерът ще се опита да убеди законодателите да поддържат съглашението, само че Северноирландската демократична юнионистка партия, която беше мощен съдружник на консерваторите, и опозицията в лицето на Лейбъристите, съобщи, че ще гласоподава против договорката. Според министъра за Брекзит Стивън Баркли гласуването ще е „ на нож “, само че беше безапелационен, че кабинетът е изслушал опасенията на всички депутати от всички политически партии.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР