Към вчерашна дата 738 лица в затворите и прилежащите им

...
Към вчерашна дата 738 лица в затворите и прилежащите им
Коментари Харесай

14 избирателни секции в затворите, 13 - в арестите

Към вчерашна дата 738 лица в пандизите и прилежащите им арести имат право на глас, други 567 души се намират в независимите арести. Общият брой на гласоподавателите в местата за отнемане от независимост към 31 март е 1305. В пандизите ще има 14 изборни секции, а в арестите те ще бъдат 13. Тези данни заяви пред БНР заместник-министърът на правораздаването Николай Проданов.

На някои места обичайно има проблем с попълването на съставите на изборните комисии, означи Проданов, който обаче е оптимист. Той даде образец със пандиза в Плевен, където поради неналичието на други партийни оферти съставът на СИК ще бъде образуван от чиновници от самия затвор.
В местата за отнемане от независимост няма да има машини за гласоподаване, тъй като секциите са дребни. „ Може би най-голямата секция ще бъде към 200 индивида “, посочи Проданов.

Той увери, че лишените от независимост „ гледат доста повече телевизия, в сравнение с естествените жители, тъй че доста добре са осведомени за всички елементи по изборната акция и могат фактически да създадат осведомен избор “.

Изолираните поради ковид лица към вчерашния ден са били 7, контактните без признаци са били 54, разясни още Николай Проданов. Случаите са съсредоточени в Ловеч и Стара Загора.

Според Проданов здравната грижа за лишените от независимост е съответна.
„ Практически на всички места имаме медицински сестри, имаме фелдшери, общопрактикуващи лекари. Спрямо тях се поставят напълно съответни медицински грижи. Фактът, че съвсем нямаме лишени от независимост с тежки признаци, които се постанова да се лекуват във външни болнични заведения, е доста индикативен в това отношение. Към момента имаме един лишен от независимост, който е в релативно тежко положение и се лекува на открито. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР