към украинските бежанци. Това заяви германският вътрешен министър Нанси Фезер.

...
към украинските бежанци. Това заяви германският вътрешен министър Нанси Фезер.
Коментари Харесай

Германия похвали Полша за щедростта ѝ към украинските бежанци


към украинските бежанци. Това съобщи немският вътрешен министър Нанси Фезер. Тя е на посещаване във Варшава, където ще се срещне с полския вътрешен министър Мариуш Камински, оповестява организация Ройтерс.

„ Искам още един път да подчертая, че е постигнала доста в приемането на бежанци от Украйна. Току що пристигнах от един подобен подслон и съумях да се убедя персонално, че Полша в действителност е доста, доста великодушна. Вие вършиме “, сподели Фейзер пред полските публицисти, откакто отдаде респект на боен мемориал - Гробницата на незнайния боец. Там тя постави венец.

Нанси Фейзер добави, че ще разиска с сътрудника си европейските политики за бежанците. „ И двамата имаме огромен интерес от обща европейска система за обезпечаване на леговище. Ще приказваме за това по-късно през днешния ден “, сподели още Фейзер.

Освен това и с представителите на немските малцинства в Полша. Това ще стане в посолството на Германия във Варшава по-късно денем.

Нанси Фейзер е вторият почитан немски политик, който посещава Варшава през последните няколко седмици. Визитата ѝ идва, откакто немският Борис Писториус посети Варшава, с цел да се срещне с полския си сътрудник предходната седмица.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР