Към този момента всички интензивни легла за пациенити с Covid

...
Към този момента всички интензивни легла за пациенити с Covid
Коментари Харесай

Д-р Атанас Атанасов: Всички интензивни легла в Александровска болница за пациенити с Covid - 19 са заети

" Към този момента всички интензивни кревати за пациенити с Covid - 19 са заети - те са 35, като има един буфер от пет кревати в Спешното поделение. От 207 - т кревати отвън тези браншове има едно легло свободно за жена ", сподели пред БНР доктор Атанас Атанасов шеф на Александровска болница.

По думите му буферната зона е основана за пациети, които са в тежко положение, имат потребност от незабавна реаанимация, и по-късно се търси опция за тези пациенти да се насочат към други лечебни заведения, които имат потенциал да и поемат.

" Всички пациенти в интензивните ни структури са в тежко положение, другите в приблизително тежко, с капацитет за влошване...Незная какъв брой не са неимунизирани. От предходните дни имам инфорамция, че от умрелите в натоварен бранш нито един не е бил с ваксина.

Преструктурирахме над 4 отделения и клиники за лекуване на Covid - 19.  Отделението по хемодиализа работи със същия размер и потенциал.  Но останалите - първа и втора хирургична клиника, кардиологията, нефрология и трансплантация и пулмологията са закрити - там плановият банкет е спрян, записваме пациентите в листи на чакащите.... ", разясни доктор Атанасов.

По думите му всеки ден пренасочват екипи от други отделения за борбата с Covid - 19. Медиците са на ръба на силите си, аз им благодаря, само че въпреки всичко има граница на издръжливостта, съобщи шефът на Александровска болница.

Той уточни, че за личния състав има обезпечени безвъзмездни антигенни проби. Близо 70 на 100 от медиците и немедициския личен състав имат зелен документ .

" Нямаме сериозна обстановка, само че сме на ръба ", сподели още той. По думите му разходът на О2 е скочил, само че към този момент не са имали липса на О2 в системата на болничното заведение.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР