Към средата на декември 1926 г. из Великобритания и целия

...
Към средата на декември 1926 г. из Великобритания и целия
Коментари Харесай

Да отмъстиш като в криминален роман

Към средата на декември 1926 година из Англия и целия свят се популяризира новината, че на едно шосе е открита празна кола с женско палто. Съвсем скоро по-късно оказва се, че известната писателка Агата Кристи е изчезнала, а изоставеният автомобил е нейна благосъстоятелност. Скотланд Ярд е изправен на нокти. Мобилизирани са стотици служители на реда и хора от спецслужбите, претарашен е подземният свят. Водят се разпити за изчезналата безследно жена. Но без резултат. По това време към този момент е социална загадка, че фамилният живот на известната писателка е пред цялостен разпад и мъжът й Арчибалд желае бракоразвод. Дали това е задоволителен претекст да убие жена си?

Става известно, че в нощта на изгубването на Агата Кристи Арчибалд е прекарал с любовницата си. Разследващите от Скотланд Ярд са безапелационни, че той го е направил, с цел да има оправдание. Цяла Британия е отвратена от погрешния брачен партньор на авторката на международните престъпни бестселъри и следи с неспокойствие по кое време най-накрая ще заловят този непрокопсаник и ще го тикнат в пандиза. Журналистите се надпреварват да търсят улики и очевидци. Медиите и обществеността яростно желаят неотложно да се открият доказателства и нарушителят да бъде задържан. До скоро благоверният на Агата Кристи не устоя презрението на тълпата. Засрамен, злощастният ухажор се покрива.
В следствието е притеглен самият Артър Конан Дойл, който вероятно да помогне като приложи метода на измисления си воин Шерлок Холмс за да се да открие изчезналата жена. Според към този момент едновековни клюки проверяващите помолили и медиум за подпомагане.
Но…Анонимен мъжки глас се обадил в полицията и съобщил, че търсената жена сега се намира в модерния и самомнителен по това време хотел Hydropathic Swan в Харогер, Йоркшир. Тя прекарвала дълго време на дансинга в бара на хотела, през останалото време посещавала неизброими спа процедури. Полицаите връхлетели в хотела за инспекция на сигнала мигновено. Наистина разкрили Агата Кристи – красива, изглеждаща отпочинала, в положително здраве и с чудесно въодушевление.
Писателката се записала в хотела под името Тереза Хил. По-късно тя ще съобщи при разпита, че е имала краткотрайно замъгляване на мозъка си от тъга по погрешния брачен партньор. Твърдяла, че нито помни по какъв начин и къде е изоставила колата си, нито по какъв начин е стигнала и се е настанила в този хотел. Експертите психолози оповестили изказванията й за неприятно психическо положение за блъф, защото очевидци от хотела разказвали по какъв начин дамата си прекарвала отлично в ресторанта, танцувала и свирела на пиано, посещавала скъпи спа процедури и поръчвала от най-скъпото вино в сбирката на хотела. Тези премислени дейности не се връзвали с разказите за човек със замъглено схващане. 
По-късно доста коментатори ще хвърлят светлина върху тази преживелица и ще убедят публичното мнение, че цялата история е по сюжет на Агата Кристи за възмездие на Арчи, цялостното му оскърбление и компрометиране, морална победа над него и безусловно потъпкване на опцията той да подписа нов брак с любовницата си. Тя в действителност го напуща от боязън пред бурно разрастващите се събития с някогашната му. 
Скоро след публичния скандал Кристи се развежда с Арчи и се омъжва за мъж, петнадесет години по-млад от нея, буен археолог. По отношение на големичката разликата във възрастта писателката изрича една от крилатите си изречения:

„ Чудесно е да имаш за брачен партньор археолог - всяка година ставаш по-ценен за него. “


Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР