Към настоящия момент аз и премиерът водим една официална политика

...
Към настоящия момент аз и премиерът водим една официална политика
Коментари Харесай

Външният министър смята, че с премиера водят една официална политика по линия на Скопие

Към сегашния миг аз и министър председателят водим една публична политика на България по линия на Република Северна Македония (РСМ). Това съобщи министър на външните работи Теодора Генчовска пред бТВ в неделя.

Поводът е информация след закритото съвещание на Народното събрание в петък, в която министър Генчовска е представена, че България води две политики по линия на РСМ.

Много забавно по какъв начин излиза информация от закрито съвещание, разяснява Теодора Генчовска. Тя уточни, че България не води две политики по линия на РСМ, тъй като по Конституция външната политика се реализира от Министерския съвет, а министър-председателят води общата политика, където всяко едно министерство има съответен сектор.

С премиера нямаме разнобой, ние водим една политика, съобщи Генчовска. Факт е, че на по-ниски равнища, приказвам на равнище външно министерство – това са отраслов заместник-министър и експертите, които се занимават с тематиката, както и външнополитическите съветници на премиера, работят по разнообразни текстове, само че до този миг външно министерство не излиза от рамковата позиция по никакъв метод, съобщи Генчовска.

На въпрос дали съветниците на премиера излизат от рамковата позиция, тя отговори утвърдително: „ Точно по този начин “. В отговор на въпрос, тя удостовери, че някой върви в посока събаряне на ветото, без приемане на нужните гаранции за правата на българите и че договорът ще бъде спазен, като посочи, че " това е външнополитическият екип на премиера, само че не и министър председателят ".

Относно евакуираните български моряци от кораба „ Царевна “, които бяха блокирани в Мариупол, външният министър сподели, че доста скоро ще си бъдат у дома.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР