Към нашите руски колеги: Украйна не е ваша страна. Нейното

...
Към нашите руски колеги: Украйна не е ваша страна. Нейното
Коментари Харесай

Пуснете зърното от Украйна. Блинкен с обръщение към Русия


" Към нашите съветски сътрудници: Украйна не е ваша страна. Нейното зърно не е ваше зърно. Защо блокирате пристанищата? Трябва да пуснете зърното да излезе ", е споделил Блинкен, съгласно присъстващ западен чиновник, оповестява БГНЕС.

Блинкен е отказал да се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров, само че по време на диалозите се е обърнал към Русия и е показал финансовата помощ на Съединени американски щати за облекчение на международния дефицит на храни, провокиран от войната в Украйна - главен източник на международен експорт на зърно и царевица.

" Русия е източникът на казуса, Съединените щати са фокусирани върху решенията ", е споделил Блинкен, съгласно информацията. Производството в Украйна беше блокирано от военната атака на Москва, което провокира внезапен скок на цените, засегнал най-много бедните страни.

Москва декларира, че ще разреши на украинските кораби, натоварени с хранителни артикули, да изоставен страната, в случай че украинските военни разминират пристанищата ѝ. Това е вид, отритнат от Киев, който се притеснява за сигурността на черноморското си крайбрежие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР