Към момента няма изискване за сертификат за лицата, ангажирани в

...
Към момента няма изискване за сертификат за лицата, ангажирани в
Коментари Харесай

Новите ковид мерки засега не обхващат изборите на 14 ноември

Към момента няма условие за документ за лицата, ангажирани в идните избори 2 в 1 на 14 ноември. Така отговори Росица Матева – представителят на Централната изборната комисия (ЦИК), на журналистически въпрос.

На 6 октомври министърът на опазването на здравето и основният държавен здравен контрольор са утвърдили напътствията за осъществяване на изборите в изискванията на пандемия. Те не се разграничават от инструкциите, които здравните управляващи издадоха за предходните избори на 11 юли т.г., уточни Матева. Заповедта на министър Кацаров, съдържща новите коронавирус ограничения, не обгръща изборния развой. Ако обстановката се промени фрапантно и се наложи въвеждането на спомагателни ограничения, засягащи и провеждането на вота 2 в 1, надяваме се, че ще ще бъдат разисквани с ЦИК, добави представителят.

Матева подсети, че огромна част от членовете на секционни изборни комисии (СИК), които са поискали да се ваксинират, са били планово имунизирани още преди изборите на 4 април т.г. Затова в този момент ЦИК не е взимала преднамерено решение за нова имунизация.

Машинно гласоподаване

Във вторник е подписан договорът сред ЦИК и " Сиела Норма " за доставката на спомагателните 1600 устройства за гласоподаване, заяви представителят. Така в 2119 секции ще бъдат сложени по две машини, с цел да се подсигурява, че няма да има закъснение при гласуването. В 9398 изборни секции ще има по една машина. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР