Към момента няма да бъде обявявана грипна ваканция за учениците

...
Към момента няма да бъде обявявана грипна ваканция за учениците
Коментари Харесай

Няма да има грипна ваканция за учениците в София

Към момента няма да бъде обявявана грипна почивка за учениците в София. Така просветителният министър Сашо Пенов отговори на въпрос, обвързван с питания на родители от столицата – дали ще има грипна почивка на 30 и 31 януари, с цел да се слее с междусрочната почивка от 1 до 5 февруари.

За да се разгласят едни дни за неучебни, първо би трябвало да има наставление от съответния шеф на Регионалната здравна ревизия. Едва тогава в пълномощията на министъра е да реши дали образованието ще е напълно в електронна среда, или дните ще бъдат неучебни – изясни пред БНР министър Пенов: „ Към момента ние наставление от здравните управляващи за оповестяване на задочен образователен развой нямаме “.

Министърът разяснява и настояванията на учители да се вкара оценка и за държанието на учениците.

„ Аз считам, че меките ограничения са за предпочитане. В момента такава е актуалната среда, в сравнение с един административно-команден метод “.

Министър Сашо Пенов подписа контракт за осъществяване на плана „ Успех за теб “, и разяснява:

„ При осъществяването на този план ще се обзет над 100 000 деца и възпитаници, които ще имат опцията да получат поддръжка за своето личностно развиване. Миналата година успяхме да върнем в учебните заведения над 10 000 деца. С този план ще имаме опция още веднъж да наблегнем на тези действия, като той с изключение на към децата, е ориентиран и към родителите “.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР