Към момента не се очертава сериозен колапс в доставките от

...
Към момента не се очертава сериозен колапс в доставките от
Коментари Харесай

Момчил Антов: Не се очертава предпразничен колапс с доставките

Към момента не се обрисува сериозен колапс в доставките от Китай и други страни . Логистичният отрасъл, транспортният бранш у нас е квалифициран да посрещне по-голям размер от колета към България преди празниците. Това изясни пред БНР доцент Момчил Антов, ръководител на УС на Националната организация на митническите сътрудници и специалист по спедиторски услуги.
„ В последна сметка това не е изненадващо – „ черният петък “ не е неочакван, Коледа. Хората би трябвало да възнамеряват и да си провеждат нещата в точния момент “, разяснява той в предаването „ Преди всички “.

Според Антов би трябвало да се въоръжим с самообладание, тъй като куриерските компании не наемат в допълнение чиновници поради ограничавания брой дни с по-голямо натоварване.

Средното директно време за колета от Китай, които идват с кораби, е към месец-месец и половина, разясни специалистът.

„ Това, макар рецесията и всички усложнения, които изпитаха някои китайски пристанища, продължава да се поддържа като график. (…) Проблемът с пратките от Китай не е толкоз във времето за доставка, казусът идва с разноските, които би трябвало да бъдат добавени. Вече и китайските артикули не са толкоз евтини и преференциални , точно заради нарасналите разноски за превоз. “

Тази година ще платим с към 15-20% повече от платеното предходната година за сходни артикули, посочи Момчил Баев. Според него е резонно да има нарастване в цената на услугите на куриерските компании поради нарасналите разноски за превоз в резултат на скока в цените на горивата.

Баев поучава в случай че се ориентираме към извършване на покупки от уеб сайтове отвън България, да изберем потвърдили се такива, с цел да избегнем отчаяние и неуредици към приемането на пратките.

Повече по тематиката чуйте в звуковите файлове. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР