Към момента фазата на обсъжданията по Пакет Мобилност в Съвета

...
Към момента фазата на обсъжданията по Пакет Мобилност в Съвета
Коментари Харесай

Йордан Арабаджиев: Заложеното в Пакет Мобилност е удар срещу икономиката ни

Към момента етапа на разискванията по Пакет " Мобилност " в Съвета на Европа е завършила, там нещата към този момент са решени. Топката е в Европейския парламент, до 10 януари няма какво да се случи, с цел да кажем, че тогава няма да има митинг. Нямаме различен ход, с изключение на митинг, с цел да бъде чут нашият глас. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на Съюза на превозвачите в България.

Ако рестрикциите бъдат признати, ще се стигне до банкрут на дребни и междинни предприятия, огромни компании ще прелокират бизнеса си, а стопанската система ни ще загуби сериозен дял от Брутният вътрешен продукт. Това е удар против българската стопанска система, освен против превозвачите, предизвести Арабаджиев.

По думите му превозвачите ни ще изгубят конкурентоспособност, защото това ще докара до нарастване на административните разноски.
Йордан Арабаджиев: Пакет " Мобилност " има за цел превозвачите от Източна Европа да бъдат изтласкани от единния пазар. В началото единомислещите страни образуваха блокиращо малцинство. Чехия и Словакия очевидно нещо са изтъргували и поддържаха общия метод. Това може да е и поради конкуренцията на български и румънски превозвачи. Може да има и нещо дадено като политически детайл.
Следва политическо решение, от идната седмица българските превозвачи стартират срещи с евродепутати и политици, с цел да може те да обяснят по линия на европейските политическите фамилии до какво ще се стигне в последна сметка, в случай че Пакет " Мобилност " бъде утвърден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР