Калвин Клайн е роден в Ню Йорк. Родителите му, унгарски

...
Калвин Клайн е роден в Ню Йорк. Родителите му, унгарски
Коментари Харесай

Кой е Келвин Клайн?


Калвин Клайн е роден в Ню Йорк. Родителите му, маджарски евреи, са избягали там, с цел да се спасят от гонене по време на Втората международна война. Интересът на Калвин към рисуването и модата го води в гимназията по изкуства и дизайн в Манхатън. След като приключва гимназия, той постъпва в Института по технология на модата, където учи изкуство, дизайн и стопанска система, нужни за бъдещата му кариера в света на модата, само че се дипломира едвам през 2003 година, когато му е присъдена почетна докторска степен.

Стажант е в разнообразни фешън къщи в Ню Йорк. През 1968 година основава своя лична компания, която бързо става известна. Няколко години по-късно Calvin Klein показва първите си дънки, а през 80-те години превзема пазара на долни дрехи, което става извънредно известно измежду младежите.

РАЖДАНЕТО НА АРОМАТНИЯ СВЯТ НА CALVIN KLEIN

Постепенно марката уголемява своя продуктов подбор и стартира да предлага и козметика. Началото е изненадващо несполучливо. Първият му огромен триумф идва с парфюм Obsession през 1985 година, а по-късно и с Eternity. Последният е показан през 1988 година - знаехте ли, че този мирис, който към момента е извънредно известен, е толкоз остарял?

Славата му се удостоверява от дълъг лист с лимитирани издания, които излизат всяка година.

Друг извънредно сполучлив мирис, който също добре познавате, е CK One. В началото на 90-те години на предишния век Calvin Klein прави революция  в света на парфюмите – слага началото на унисекс аромати, ориентирани към младежите. Идеята им подхожда: носят едни и същи облекла: девойките и момчетата могат да носят едни и същи тениски и джинси, като дискретно се вижда и долни дрехи с логото на марката.

Сега Клайн им подари концепцията да бъдат и с един мирис - свежия и тънък CK One. Ухае на цитруси, зеленина, цветя, само че на първо място на непорочност и младост. Всяка година CK One се показва и в ново лятно издание.

Дизайнерът Калвин Клайн продава компанията си на Philips Van Heuesen през 2003 година за 430 милиона $ и се отдава на заслужена отмора. Въпреки това, марката и до през днешния ден, сполучливо следва стъпките на своя създател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР