Калоян Станчев е роден и живее в София. Председател на

...
Калоян Станчев е роден и живее в София. Председател на
Коментари Харесай

Калоян Станчев: Спешната задача е сигурността за утрешния ден

Калоян Станчев е роден и живее в София. Председател на Федерацията по автомобилизъм в България. Магистър по финанси от ЮЗУ " Неофит Рилски ", Благоевград. Водач на листата на Политическа партия " Български напредък " в 24 МИР София. Семеен с 3 деца.

 
--> Ще спрем войната по пътищата с съответни закони, надзор и неотстъпчивост към нарушителите Спортът би трябвало да е приоритет Активните жители би трябвало да поемем отговорност за ориста на личната ни нация и страна Българите са смели, горди, рационални хора. Гласуват със сърце и вяра за добър живот Най-важното е да съставим кабинет, водени от националните ползи, споделя Калоян Станчев от " Български напредък " в особено интерю за вестник СТАНДАРТ
 

- Г-н Станчев, лидер сте на листата на " Български напредък " в 24-ти изборен регион в София. Изправяте се против политици с дълготраен стаж като Тома Биков, Христо Иванов и Татяна Дончева. Коя е Вашата печеливша карта в това съревнование?

- Като някогашен състезател, аз обичам провокациите. Спортът ме е научил, че най-хубави резултати се реализират, когато имаш мощна конкуренция. За това одобрих предизвикването да съм лидер на листата на Политическа партия " Български напредък " тъкмо във един от най-силните изборни региони в страната. 

Ние от Политическа партия " Български напредък " през цялото време заявяваме, че страната ни се нуждае от нова вероятност, от нов модел на политическа връзка и взаимоотношение, от реализиране на необятно публично единодушие по основни национални цели и цели. Печелившата карта освен за Политическа партия " Български напредък ", а и за страната е обединяването пред общите ни национални ползи. " Съединението прави силата " - това го написа и на постройката на Народното събрание, слоган чието значение напоследък позабравихме.

- Защо решихте да се включите в предизборното рали?

- Моят състезателен опит стартира от дисциплината мил рейсинг. В нея се изисква оптималната централизация от водач, екип и чудесно готова машина, с цел да може да стигнеш първи на финала. В автомобилния спорт има доста дисциплини, всяка от тях има своята характерност. Спортистите и публиката по един или различен метод се асоциират с определената обичана дисциплинираност. Всяка една е значима за нашият спорт! Същото е и в живота - всяка сфера в публичният ни живот е значима и не би трябвало да се подценява. Надявам се, че ще реализираме този баланс за в бъдеще.

- Досега не сте бил изкушаван от политиката. Защо избрахте " Български напредък "?

- Както споделих и преди, страната ни се нуждае от нова вероятност в политическия ни живот. Осъзнах, че дейните жители, какъвто съм и аз, би трябвало да поемем отговорност за ориста на личната ни нация и страна.

- Коя е Вашата персонална идея, за която ще се борите в идващото национално заседание?

- Моят максимален опит е в областта на спорта и младежта. Всяка идея в тези области е значима и би трябвало да и бъде обърнато уместно внимание.

Безопасността на придвижването по пътищата също е мой приоритет.

Друга тематика, която трансфорах в персонална идея, са проблемите и потребностите на хората с увреждания в България. Те заслужават заслужен живот, налична среда, право на труд и съответно опазване на здравето, условия за спорт и културен живот. Още от първия ми ден като депутат, ще се боря за одобрение на факултативния протокол към Конвенцията за правата на хората с увреждания на Организация на обединените нации и за Законодателни промени за гарантиране на цивилен права на хората с увреждания. Ще работя, с цел да трансформира тези хора във " забележими " за обществото и политиците.

- Какви ремонти би трябвало да бъдат направени в закона за придвижване по пътищата? Или имаме потребност от напълно нов закон?



- Важно е да се проучва методът. И най-хубавият закон, в случай че не се ползва добре или вярно, не е добър закон. Същото важи и в случай че не са отразени в нормативния акт актуалните трендове и проблеми. Трябва разбор в къси периоди, да се вземе и опитът, който имат другите страни и интернационалните организации, с цел да имаме добър и най-много вярно прилаган от контролните органи закон.

- Как бихме могли да спрем войната по пътищата?

- Адекватна нормативна уредба и надзор, възстановяване на пътната инфраструктура, основаване на условия за създаване на полигони за сигурност, авто и мото-спорт, непоносимост на обществото към нарушителите, предварителна защита, прилагана през всички публични организации и институции, в това число и автомобилните, мотоциклетните и картинг клубове у нас.

- Според Вас, като ръководител на спортна федерация, от какво се нуждае спортът у нас? Какви законови промени бихте подкрепили?

- Спортът би трябвало да бъде приоритет! Той ни учи и възпитава доста добродетели, които имат извънредно значение в живота ни, като общество. Нека не забравяме и неговата роля в здравето и физическата правоспособност на хората. Бих подкрепил всяка законова самодейност, в случай че тя бъде ориентирана към възстановяване изискванията за упражняване на спорт и физическа интензивност, без значение дали става дума за всеобщ, детско-юношески спорт или спорт за високи достижения. Развитието на спорта съгласно мен е огледало за просперитета на нацията ни.

- За акцията за идните избори партия " Български напредък " е избрала слогана " С разсъдък за България ". Разумен ли е българинът? Разумно ли кара? Разумно ли гласоподава?

- Българите са смели, горди, рационални хора. Гласуват със сърце и вяра за добър живот и се надявам и на тези избори да излязат и да дадат гласа си отговорно за бъдещето на страната ни!

- Какво е най-важното, което би трябвало да създадат спечелилите на тези избори, т.е. партиите, които влязат в идващия парламент?

- Да сформират кабинет с разсъдък, единодушие и  разговор, водени от националните ползи и цели, по този начин, че България да тръгне по пътя на развиването.

- Кои са най-важните цели на партия " Български напредък "?

- България има потребност от рационални решения за по-добро ръководство. Нашата упоритост е да предложим платформа за необятен градивен разговор за реализиране на устойчиво политическо обединяване. Най-неотложните задания, които би трябвало да бъдат решени съгласно нас, са в областта на сигурността: национална сигурност, вътрешна сигурност и ред, икономическа сигурност, персоналната сигурност на всеки от нас за утрешния ден. Към значимата тематика за сигурността във всичките й измерения ще прибавя и качествено обучение, налично опазване на здравето и обективна обществена система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР