Калоян Методиев коментира във Фейсбук темата със затварянето на въглищните

...
Калоян Методиев коментира във Фейсбук темата със затварянето на въглищните
Коментари Харесай

Дясната ръка на Нинова изригна: Тепърва ще излизат грозните истини за служебния кабинет

Калоян Методиев разяснява във Facebook тематиката със затварянето на въглищните централи и Плана за възобновяване.
Ето какво написа той:
„ Служебното държавно управление нищо не е направило по Плана за възобновяване за въглищните централи. Оказа се, че те нищо не са създали. Няма идея какво да се прави, не са изпратили публично мнение. Правим идея какво да се случи там и скоро се надявам да можем да я представим на Европейска комисия. Опитваме се да наваксаме за няколко седмици, което не е свършено за доста месеци обратно “, сподели министър председателят Николай Денков на въпрос за Плана за възобновяване и резистентност.
За този проект отговаряше директно цялостен длъжностен вицепремиер – Атанас Пеканов. Който нощес жестоко и с прилагателни упрекна другите, че лъжат, че не се е работило, с цел да дойдат милиардите от Европа в българската стопанска система. Пеканов самичък сподели, че като вицепремиер цели 10 месеца е водил единствено неофициална преписка с Брюксел. И естествено незабавно упрекна за това Народното събрание, по умря на патрона си. И Корнелия Нинова.
Какво се оказва? Денков ли лъже? Или Корнелия Нинова? Пеканов самичък си призна, че нищо не е приключил, само че назова другите лъжци. Тепърва ще излизат грозните истини за служебния кабинет.
Известно време бях ръководител на Стратегическия съвет на президентството, на който Пеканов беше член. Капацитетът му за работа е нулев. За екипна работа – междинен. За подмазване – доста висок. Може да се ревизира по документа, който създадоха, откакто напуснах. Повечето там бяха захласнати от концепцията да заемат постове в някакво бъдещо служебно държавно управление. Е, заеха ги. Но работата не свършиха, с изключение на за себе си.
Продуктовото позициониране на Пеканов сега, за следващия план на президента, ще е следващата злополука. С безвъзмездни стажове по всякакви европейски институции, представяни като работни места, и захаросани изречения може да се подлъгва сполучливо българската аудитория, само че както споделя Денков: „ Реална работа не са свършили! “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР