Калоян Кръстев отбеляза гол минута преди края на редовното време

...
Калоян Кръстев отбеляза гол минута преди края на редовното време
Коментари Харесай

Славия на полуфинал, изхвърли Левски от турнира за Купата



Калоян Кръстев означи гол минута преди края на постоянното време и Славия победи Левски с 2:1 като хазаин в мач от четвъртфиналите на шампионата за Купата на България.

Мачът на стадиона в " Овча Купел " стартира с две рискове за домакините. Още в петата минута бе основана най-хубавата обстановка за първата част, откакто Андреа Христов завоюва висока топка към дузпата и стреля с глава, само че ударът му мина около вратата на Левски. В 12-та минута пък Димитър Рангелов стреля неопределено от голова обстановка.

Левски също имаше два шанса за гол през първото полувреме. Светослав Вуцов отрази рисков удар на Здравко Димитров в 23-та минута, а малко по-късно стражът на " белите " увисна при центриране, само че Ивайло Найденов бе неакуратен на далечната греда.

Славия сътвори първото състояние и за второто полувреме, при започване на което снеговалежът над София се ускори доста. В 60-ата минута Димитър Макриев влезе с топката в наказателното поле на Левски и върна от аутлинията към непокрития Питър Макрилос. Той обаче стреля над напречната греда на гостите.

Белят отбор бе по-активният тим в нахлуване и стигна до гол в 77-та минута. " Белите " проведоха офанзива отдясно и топката стигна до Макрилос в наказателното поле. Първият удар на австралиеца беше блокиран, само че с втория изстрел по тревата той преодоля Зоран Микулич за 1:0.

Тимът на Славиша Стоянович съумя да изравни в 86-ата минута, когато появилият се като запаса малко по-рано Марин Петков получи топката пред наказателното поле и я вкара във вратата на " белите " с топовен шут от към 30 метра. 

Славия обаче поведе още веднъж в 89-ата минута, когато Драган Михайлович върна неверно топката обратно и тя бе отнета от домакините. Ивайло Димитров подаде на Калоян Кръстев на чиста позиция и централният нападател на " белите " вкара за 2:1 със мощен удар от десния ъгъл на наказателното поле.

Момчетата на Александър Тарханов  този път задържаха преимуществото си и се класираха на полуфиналите за Купата на България.

" Много забавен мач се получи, двуостър. И Славия, и Левски сътвориха много положителни неща. През второто полувреме променихме метода си на игра, действахме с повече комбинации, стигнахме до положения и вкарахме голове. Радостното е, че даже и след изравняването ние продължихме да търсим успеха и това ме радва. Подобряваме играта си, само че взехме значими играчи. Надер (Гандри) внася успокоение в отбрана, Питър Макрилос умее да излиза на положения и да бележи. Сега се възползваме по-добре от възможностите си.  В този тежък сезон достигането ни до полуфиналите в шампионата за купата е достижение ", показа след мача старши треньорът  на Славия Александър Тарханов.
   

 

 

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР