Калифорнийския съд потвърди уволнението, наложено от полицейския участък, на двама

...
Калифорнийския съд потвърди уволнението, наложено от полицейския участък, на двама
Коментари Харесай

Уволниха американски полицаи заради игра на Pokemon Go

Калифорнийския съд удостовери уволнението, наложено от полицейския сектор, на двама чиновници от ръководството в Лос Анджелис. По време на работа те пренебрегнали позвъняване за грабеж, защото били заети с преследването на покемон.

Ситуацията се разиграва през април 2017 година, само че получава публичност едвам в този момент поради публикуването на правосъдните документи по обжалването на уволнението от чиновниците и с помощта на публицисти от USA Today. От тях научаваме, че по време на патрул Луис Лозано и Ерик Мичъл са получили позвъняване за подкрепление на техни сътрудници, които се натъкват на закононарушение в близкия търговски център.

Вместо да окажат нужна помощ обаче, двамата служители на реда са напуснали региона на местопроизшествието. Официалното им пояснение е, че не са чули повика, защото към тях имало мощна музика.

Сержантът, който отговарял за двамата служители на реда обаче, се усъмнил и провел свое следствие. Благодарение на записи от системата на автомобила, която дава информация за дейностите на чиновниците на реда, той научил истината. Те освен чули повика за подкрепление, само че даже разискали дали да вървят на случая.

Разследването демонстрира, че по същото време Луис Лозано и Ерик Мичъл са забелязали посредством смарт телефоните си покемона Snorlax в региона. Двамата карали повече от 20 минути из улиците на Лос Анджелис, обсъждайки разпалено играта Pockemon Go и трофеите си в нея. След като хванали Snorlax с патрулната кола те даже се отправили на лов за идната си жертва – Togetic.

След като били уволнени, двамата служители на реда се борят за правата си и от 2017 година до в този момент минават през разнообразни правосъдни инстанции. Темида обаче отхвърля всички техни искове. Решението е, че видеозаписът в автомобила е позволен и вярно употребен по делото.

Четете повече в нашата профилирана графа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР