Калифорния стана вторият щат в САЩ, регистрирал един милион потвърдени

...
Калифорния стана вторият щат в САЩ, регистрирал един милион потвърдени
Коментари Харесай

Калифорния стана вторият щат с 1 млн. случая на коронавирус

Калифорния стана вторият щат в Съединени американски щати, записал един милион доказани случая на заразяване с ковид, след Тексас, който доближи това ниво по-рано през седмицата, съобщи Асошиейтед прес. АП се базира на данни на университета " Джонс Хопкинс ".

Най-населеният американски щат стигна този предел почти 10 месеца след потвърждаването на първите случаи. Калифорния първа в страната наложи на щатско ниво карантина на своите близо 40 милиона поданици през март.

След растеж през лятото, нивото на доказаните случаи на Covid-19 в Калифорния през есента осезаемо спадна, само че в този момент броят на инфектираните още веднъж се усилва, както и в огромна част от страната. Тази седмица в 11 окръга нивата бяха толкоз високи, че щатът върна част от рестрикциите.

Здравните управляващи в Масачузетс оповестиха, че доказаните смъртни случаи в резултат на ковид в щата са надхвърлили 10 000 и предизвестиха, че действителният брой на умрелите може да е много по-голям.

Масачузетс е щатът с най-вече смъртни случаи в Съединени американски щати след Ню Йорк, Тексас, Калифорния, Ню Джърси и Флорида.

Пандемичният призрачен сън в Масачузетс стартира в края на февруари, откакто конференция в бостънски хотел, проведена от биотехнологичната компания Байъджен (Biogen), се трансформира в огнище на болестта, плъзнала освен в щата, а и в страната.

По данни от през вчерашния ден доказаните случаи на ковид в Масачузетс са 174 953, като 661 от инфектираните са в болница.

Кметицата на третия по величина град в Съединени американски щати Чикаго прикани неговите 2,7 милиона поданици от понеделник да си стоят вкъщи и да излизат единствено по нужда, като ходенето на работа и учебно заведение, съобщи Франс прес, отбелязвайки, че това става в миг, когато епидемията от Ковид-19 в Съединени американски щати стартира да излиза от надзор.

Става въпрос за рекомендация, написа в Туитър кметицата на града Лори Лайтфут. " Силно целесъобразно е жителите да не посрещат никакви посетители в дома си, да анулират обичайните празненства по случай Деня на благодарността и да заобикалят пътуванията ", се споделя в послание, публикувано от градските управляващи.

Частните събирания се лимитират до най-много 10 души и това условие ще е наложително.

Щатът Илинойс, където се намира Чикаго, в сряда предложи на жителите да си стоят вкъщи " допустимо най-вече през идващите три седмици ", без обаче това да е наложително.

Толкова доста приети в болница заболели с Covid-19, колкото в този момент, в Съединени американски щати не е имало от експлоадирането на пандемията. Поради неналичието на наставления и нареждания от федералното държавно управление на Доналд Тръмп управляващите на локално ниво стартират да вкарват нови рестрикции.

От на следващия ден питейните заведения и заведенията за хранене в най-големия американски град Ню Йорк да вземем за пример ще затварят най-късно в 22 ч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР