Кал Кръчлоу (LCR Honda) може да пропусне и тазседмичното Гран

...
Кал Кръчлоу (LCR Honda) може да пропусне и тазседмичното Гран
Коментари Харесай

Кал Кръчлоу може да пропусне трето поредно състезание в MotoGP

Кал Кръчлоу (LCR Honda) може да пропусне и тазседмичното Гран При на Каталуния в клас MotoGP, откакто се спъна и раздра сухожилия в своя гален през вчерашния ден. Контузията се получи когато британецът излизаше от тентата, в която му бе изработен тест за COVID-19, в падока на пистата край Барселона, като това е следващата контузия в неговата кариера.

Той към този момент пропусна три от общо седемте извършени съревнования през тази година в кралския клас, като първата от тях бе откриващата сезона Гран При на Испания, когато се контузи в неделната загрявка. Освен първото съревнование на „ Херес “, британецът пропусна и двете надпревари на „ Мизано “ откакто получи разбиране в своята ръка още по време на първия уикенд в Италия. Трикратният победител в кралския клас въпреки всичко ще се опитва да започва в конкуренцията на „ Каталуния “ като ще се включи в петъчните тренировки, след което ще вземе решение за възможното си по-нататъшно присъединяване.

Ако Кръчлоу не може да вземе присъединяване в надпреварата край Барселона, то Honda може да има единствено два мотора на стартовата решетка, защото към момента не е ясно и положението на заместващият Марк Маркес в състава на Repsol Honda Щефан Брадъл, който не взе присъединяване в Гран При на Емилия-Романя преди седмица, откакто сходно на Кръчлоу разви разбиране в своята ръка. Японците нямат и вид за заместител на нито един от двамата, защото техните фабричен водачи в Световния супербайк шампионат (WSBK), Алваро Баутиста и Леон Хаслам, нямат право да вземат участие този уикенд, защото през предходната седмица се състезаваха на испанското трасе. А това е в прорез с разпоредбите на MotoGP, които не разрешават на водачите да имат каквото и да е неофициална подготовка на всяко трасе в границите на 14 дни преди спортен уикенд на дадената писта. Базираните в Япония тест водачи на Honda също са отвън сметките за вероятно повикване в последния миг, защото те ще би трябвало да изкарат наложителна карантина при идването си от Страната на изгряващото слънце.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР