Каквото зависи от мен да подкрепя левицата да бъде силна,

...
Каквото зависи от мен да подкрепя левицата да бъде силна,
Коментари Харесай

ГОРЕЩО! Станишев хвърли бомба за бъдещето си в политиката и БСП: Ще помагам

Каквото зависи от мен да поддържа левицата да бъде мощна, съответна, европейска, съвременна, ще го върша, съобщи досегашният президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев пред български публицисти на конгреса в Берлин.

Вчера, след 11 години отпред, той съобщи поста на новоизбрания президент на ПЕС Стефан Льовен.

Попитан накъде ще поеме оттук насетне и ще влезе ли в борбата за Българска социалистическа партия, Станишев помоли публицистите да му дадат малко отмора и разгласи, че ще оказва помощ на левицата.

„ Ако желаете, моят девиз е да създадем Българска социалистическа партия и левицата огромни още веднъж, да бъдем фактор, който задава дневния ред на страната, а не е просто присъдружна партия към някаква коалиция или към някой, който е по-добър или по-голям от нас. Това е унизително състояние за Българска социалистическа партия “, разяснява той.

По думите му, в случай че Българска социалистическа партия е задоволително огромна и мощна и левицата е огромна и мощна, ще има място за всеки.

Станишев разяснява, че не е лице на опозицията и уточни, че в Българска социалистическа партия има доста загрижени хора.

„ Трябва да осъзнаем, че през днешния ден на картата е въобще съществуването на Българска социалистическа партия като политическа мощ, от която нещо зависи. Това е обща отговорност “, съобщи той.

Досегашният президент на ПЕС сподели, че през тези 11 години отпред на европейската левица е следвал ясно правилата – почитание и разговор с всяка партия и на тази база създаване на консенсус и политики, пречупени през полезностите за народна власт, правдивост, взаимност, тъждество.

Относно отсъствието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от конгреса в Берлин, Сергей Станишев разяснява, че, за жалост, това е поредно държание през последните години.

Той означи, че това е и една от главните аргументи да не се кандидатира още веднъж за президент на ПЕС. Ако нямаш зад себе си партия, която е огромна, която е ангажирана с ПЕС, мъчно може да играеш тази роля, която се чака от президента на европейското единно социалдемократическо семейство, уточни Станишев.

По думите му, последно Нинова е била на огромно събитие на ПЕС онлайн през 2016 г.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР