Какво тук значи някаква си справедливост?! Това е идеалната максима за

...
Какво тук значи някаква си справедливост?!
Това е идеалната максима за
Коментари Харесай

Как да реагираме на необоснована критика?

Какво тук значи някаква си правдивост?!

Това е идеалната максима за неоправданата рецензия. И без значение дали смятате, че сте прави и дали това съответствува с действителността, не си коства да губите страстите и здравето си поради тази „ неправда “. Как да го извършите?

1.Научете се да контролирате мозъка си. Какво не е както би трябвало? Защо това, което се случва, ви се коства толкоз незаслужено. Преди да извършите или да кажете нещо, изчакайте няколко секунди, с цел да обмислите съществено обстановката. В противоположен случай рискувате да влошите нещата.

2. Помислете какъв брой значимо в действителност е това, което се е случило. Може би този човек не е толкоз важен за вас? А думите в реалност не оказват никакво въздействие? Задължително оценете мащаба на „ злополуката “. Мислете градивно – разглеждайте нещата умерено и без нервности. Не давайте да се разбере, че самочувствието ви е уязвено: това значи да се принизите на равнището на съперника си.

3. Запомнете: по-добре да изберете да бъдете здрави, а не прави. Направете си подарък и спрете да се тревожите за всеки мотив. Може и незаслужено да са ви обидили. Но това коства ли си нервите ви. Справедливостта е релативно разбиране: всеки има своя лична.

4. Не приемайте ролята на постоянно афектираната жертва. И не поради това по какъв начин ще ви възприемат близките, а поради заплахата да си повярвате вие самите, че сте нещастни. Всички в разнообразни обстановки ставаме жертви – не се концентрирайте върху това, нито пък се афиширайте. Продължавайте да се движите умерено.

Хората, които мрънкат, живеят по-дълго

Да се преборим с непрекъснатата тревога

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР