Какво трябва да знаем за балистичната ракета, която Северна Корея

...
Какво трябва да знаем за балистичната ракета, която Северна Корея
Коментари Харесай

Важните неща, които трябва да знаем за изстреляната от Северна Корея балистична ракета

Какво би трябвало да знаем за балистичната ракета, която Северна Корея изстреля тази заран? Тя е изстреляна от региона Сунан край столицата Пхенян и е минала над японския остров Хокайдо, малко след в 6.00 часа сутринта, локално време. Паднала е на към 1200 километра източно от японска територия.

Експертите смятат, че е била от модела Хвасон-12. Това е балистична ракета със междинен обхват на деяние. Издигнала се е на 550 километра височина. Изминала е общо 2700 километра, което значи, че на доктрина може да порази американския остров Гуам.

Все още не е ясно, дали Пхенян има технологията да постави на такава ракета нуклеарна бойна глава.

" Тази ракета е най-голямата и най-тежка опасност, отправяна до момента към страната ни. Това е и нечувана опасност за мира и стабилността в Азиатско-тихоокеанския район ", разяснява министър-председателят на Япония Шиндзо Абе. Жителите на Токио оспорват решението на управляващите да не опитат да смъкват корейската ракета.

Изстрелването на ракетата е непосредствено нарушаване на резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Съветът беше призован на изключително съвещание по искане на Токио и Вашингтон. Дори съдружниците на Северна Корея подлагаха на критика изстрелването.

" Настояваме нашите севернокорейски съседи да извършват резолюциите на Съвета за сигурност ", съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров.

Действията на Северна Корея се изясняват с ученията, които организират южнокорейски и американски бойци, близо до границите на комунистическата страна.

Пхенян гледа на тези учения като недвусмислена опасност за навлизане на тяхна територия и постоянно дава отговор с проява на мощ.

Азиатските тържища означиха спад поради опасенията за вероятен боен спор. Още повече след заканата на американския президент Доналд Тръмп, че " всички типове реакция са вероятни ". Спад означиха и европейските тържища. В Ню Йорк показателят „ Дау Джоунс” падна незабавно след началото на търговията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР