Какво ще се случи с близнаците, които бяха изродени в

...
Какво ще се случи с близнаците, които бяха изродени в
Коментари Харесай

Какво става с близнаците, на които К-19 отне родителите?

Какво ще се случи с близнаците, които бяха изродени в осмия месец, откакто майка им бе доведена в тежко положение и кома болести коронавирус в бургаската болница?

В следствие дамата умря. 31-годишната Теодора ражда по неотложност в бургаската болница посредством секцио. Близнаците се появяват на бял свят в 8-я месец – недоносени, само че в устойчиво положение. По-късно обаче майка им умряла в лечебното заведение, в резултат на COVID-19. Дни преди този момент и бащата на децата – Христо, не могъл да се пребори със болестта. Близки на фамилията още не могат да повярват на случилото се.

" Нали сякаш споделиха, че е била по-добре. Той и Христо: " добре съм, на следващия ден ще ме изписват ". Обаче след два часа се обаждат – " умря ". И крещя: тук има болен, колата за спешна помощ пристигна, а тя Теодорка тогава са я приели. Дошла е колата за спешна помощ и я сграбчва и са я закарали ", описа Цвета Байчева.

Към момента децата остават в Отделението по неонатология, до момента в който доближат нужното тегло и устойчиво здравословно положение, с цел да бъдат изписани. Вариантите са два – или ще отидат при родственици, или посредством единодушието на фамилията ще постъпят в обществен дом. Оттам обявиха за Българска национална телевизия, че все още няма подадени  документи.

" Казусът е доста комплициран, тъй като тези деца се родиха. Баща им умря преди да се родят, само че те нямат подписан брак Теодора и Христо, и това усложнява нещата. Когато имат потребност от помощ, ние ще окажем съответната помощ и община, и другари ", съобщи кметът на Карнобат Георги Димитров.

Двете близначета имат и по-голяма 4-годишна сестричка. В момента за нея се грижат родителите на Теодора и Христо.

" Тя има татко, има майка, и той има татко и майка, които са живи. Много положителни хора, доста работни ", разяснява съседката Йорданка Манчева.

А поданици на Карнобат стартират и благотворителна акция, с която да оказват помощ на фамилията на двете бебета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР