Какво ще се случи на 9 май. Хипотезите вече разтърсиха

...
Какво ще се случи на 9 май. Хипотезите вече разтърсиха
Коментари Харесай

Изненадата от Русия. Какво ще се случи на 9 май?

Какво ще се случи на 9 май. Хипотезите към този момент раздрусаха света. Според едни в Деня на успеха Путин ще нахлуе в Молдова, съгласно други ще разгласи война на Украйна, съгласно трети - ще има всеобща готовност в Русия като подготовка за огромни военни нашествия.

Кремъл обаче назова " нелепости " изявленията, че съветският президент Владимир Путин възнамерява да разгласи война на Украйна и всеобща готовност на 9 май, когато Русия отбелязва Деня на успеха, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Няма такава опция. Това са нелепости ", сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали има възможност Русия да разгласи война на Украйна на 9 май.

" Това не е правилно, това са нелепости ", съобщи той във връзка спекулациите, че Путин има намерение да разгласи готовност в Русия в Деня на успеха.

По-рано през днешния ден украинското военно разузнаване разгласи, че Русия приготвя боен церемониал в съвсем напълно завладения от нея украинския пристанищен град Мариупол на 9 май по случай Деня на успеха, а за задачата в града е дошъл заместник-ръководителят на администрацията на Кремъл Сергей Кириенко.

" Главната задача на (представителя на съветския президент Владимир) Путин е да приготви церемониите на 9 май ", написа в официалното съобщение, оповестено в Телеграм.

" Мариупол ще стане център на тържествата, подготвяни от Русия по случай Деня на успеха, когато страната чества разгрома на нацистка Германия през Втората международна война. Главните булеварди на града ще бъдат почистени, отломките и телата ще бъдат прибрани, по този начин както и мунициите, които не са експлодирали ", предвижда украинското военно разузнаване.

Попитан за подготовката за 9 май, съветският министър на защитата Сергей Шойгу не загатна категорично за боен церемониал в Мариупол, отбелязва Агенция Франс Прес. " Тази година ще има военни паради в 28 съветски града ", сподели Шойгу. Той посочи, че ще вземат участие близо 65 хиляди души, към 2400 единици военна техника и над 460 самолета.

Руската войска завладя Мариупол съвсем напълно. Само големият металургичен цех " Азовстал ", където са се укрепили последните останали украински бранители на града, както и цивилни, към момента не е изцяло под неин надзор. Вчера един от командирите на батальона " Азов " сподели, че съветските сили са почнали взлом на комплекса - изказване, което през днешния ден бе отречено от Кремъл.

Говорителят на Кремъл съобщи, че съветските войски не щурмуват " Азовстал ", а попречват опитите на блокираните там бойци да излязат на огневи позиции.

Песков добави, че Украйна всеки ден трансформира позицията си в договарянията с Русия. Според него непоследователността на Киев не дава убеденост, че договарянията може да бъдат продуктивни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР