Какво се случва в държавата? Кой печели от войната между

...
Какво се случва в държавата? Кой печели от войната между
Коментари Харесай

Борисов на бял кон? Политолог видя нова роля на ГЕРБ

Какво се случва в страната? Кой печели от войната сред „ Продължаваме промяната ” и Има Такъв Народ? Може ли да има втори кабинет в границите на това национално заседание. Отговор на всички тези въпроси търсеха в студиото на Нова тв политолозите Първан Симеонов, Христо Панчугов и проф. Евгений Дайнов.

" Това, което следим през вчерашния ден, е срам, мъка. Никой не печели, с изключение на Костадинов и Борисов. Най-доброто за страната е не да се вършат опити с ново държавно управление, а с това, което имаме, държавното управление да се опита да преведе страната през компликациите до локалните избори. Накрая ще върнем Борисов на бял кон, дружно с русофилите ”, разяснява Първан Симеонов.И съобщи: „ Страната рискува есента да влезе в социално-икономическа инфлационна серпантина. Това държавно управление може да търси необятен консенсус и с опозицията ".

По думите му " Възраждане " и партията на Стефан Янев бележат електорален напредък. Първан Симеонов видя и нова роля на ГЕРБ. " Или избори незабавно или търсене на поддръжка от ГЕРБ за значимите цели - измежду тях актуализацията и Плана за възобновяване ", уточни той.

Политологът Христо Панчугов пък смята, че има опити да се откри позитивният воин. " Ако всичко това е артикул на борбата с мафията, чувството е на занемаряване. Защо Има Такъв Народ не бяха изгонени от обединението? Защо 6 месеца ръководещите са търпели, какво се счупи в този момент? Изведнъж започнаха да излизат доказателства когато Трифонов изведе министрите си. Има една просвета на изнудване от Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Получаваме доста " не знам ". Нямаше едно ясно изказване, къде са резултатите от следствията на Рашков? Може би са потискали целеустремено свадите, с цел да крепят ръководството или са безумно наивни ", разяснява той. И посочи, че един от сюжетите е " Възраждане " да повиши своята поддръжка, а ГЕРБ има късмет да първа е политическа мощ.

От своя страна политологът проф. Евгений Дайнов показа, че това, което видяхме през вчерашния ден е следващата сцена, от една драма, която върви в България. " Политическа партия залагат единствено на едно нещо - че в гласоподавателите към този момент има задоволително съвременни хора, които могат да надделеят макар балканските и мутренски изкривявания, които има тук. България няма да се върне в Евразия, няма да има хиперинфлация, обществото ще става все по-културно ", акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР