Какво се случва с жилищата за краткосрочно наемане в големите

...
Какво се случва с жилищата за краткосрочно наемане в големите
Коментари Харесай

Град предлага нова програма Сигурен доход

Какво се случва с жилищата за краткосрочно наемане в огромните градове? По това време предходната година те бяха цялостни с туристи и даже беше мъчно да се откри свободна вечер. Днес обаче те са празни поради пандемията от ковид.

Ярък образец за това е Лисабон. Португалската столица към този момент е създала проект по какъв начин да бъдат запълнени най-малко част от пустеещите жилища. Основната му задача е да накара част от притежателите на тези парцели да излязат на пазара на жилища в бранша на дълготрайните наеми. Много от тях се възползваха от програмата пред заплахата жилищата им да останат празни за дълго време, а точно да отдадат парцела си чартърен не на физическо лице, а на самия град

Собствениците на сходни парцели могат да аплайват посредством програмата Rеndа Ѕеgurа (бел. ред. сигурен доход) да рентват парцелите си най-малко за идващите 5 години. Ангажиментът на градската администрация е да откри наематели. Акцентът е върху младежи и фамилии с ниски приходи. Максималната месечна лихва не може да надвишава 450 EUR за жилище с една спалня и 1000 EUR за огромна къща.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР