Какво се получава, когато в едно изречение сложиш разследване, престъпление

...
Какво се получава, когато в едно изречение сложиш разследване, престъпление
Коментари Харесай

Сензациите за Пеевски и жилото на Прокопиев

Какво се получава, когато в едно изречение сложиш следствие, закононарушение и Делян Пеевски? Сензация!

Точно такава " сензация " гръмна в медийното и публично пространство, откакто уеб сайтът на вестник " Сега " тиражира информацията, че " Министерство на вътрешните работи желае имунитетът на Пеевски да бъде свален ". Тя се оказа толкоз вкусна за мейнстрийма на Иво Прокопиев, че за секунди детронира лавината с цените, потъналите в мрак общини, неспособни да си платят тока, драмата с газа, дрънчащата война НАТО-Русия. Засенчи даже разкритията на Борис Бонев за зулумите със златните улични лампи в София.

В страната, облъчвана от медийната машина на Прокопиев, остана една вест - имунитетът на Пеевски. Тя потегли по всички закони на медийната операция -  в общественото пространство се пусна димката, че инспекция на ГДБОП по сигнал на БОЕЦ против Делян Пеевски е " стигнала до извода ", че " има подозрения за осъществени закононарушения " и " депутатският му имунитет би трябвало да бъде свален, с цел да бъде разследван ".

Нещо повече - сглобката изкусно включи и основния прокурор. Защото Пеевски е депутат и единствено прокурор № 1 може да изиска свалянето на имунитета му. Така към изводите и подозрения се прикачи и внушението: Стиска ли му на Гешев...

Че Пеевски, който влизайки в Народното събрание даде обещание разкрития за кръга " Капитал ", лишава съня и спокойствието на Прокопиев, е ясно. Защо обаче тъкмо в този момент гръмна сензацията с имунитета?

Само ден по-рано авторитетното белгийското издание New Europe, което е водещо по въпросите на Европейски Съюз, разгласява аналитична публикация за свободата на медиите, в която акцент е Иво Прокопиев, наименуван - Сляпото леке в българския медиен пейзаж.

Изданието отбелязва, че свободата на печата в България е достигнала най-ниската си точка, защото богатите бизнес магнати от ден на ден изкупуват медийната промишленост. В резултат на това самостоятелното медийно пространство е изчезнало, вместо това е сменено от монолитни медийни конгломерати, обвързани с ползите на своите притежатели.

Като емблематичен медиен конгломерат, управителен от магнат от подобен вид, New Europe показва „ Икономедия “ - третата по величина медийна група, която е ръководена от Иво Прокопиев, един от най-ярките олигарси в страната, натрупал благосъстоянието си по време на бурната приватизация на българските държавни активи през 90-те години. „ Икономедия “ сплотява повече от 25 издания под своята шапка, и се вижда, че Иво Прокопиев употребява своя медиен надзор, с цел да сортира деликатно информацията, която излиза за неговите бизнес инициативи, с цел да обслужва личните си цели, написа авторитетното издание.

В събота пък стана ясно, че делото " РИКО " против Делян Пеевски и още 23-ма ответници е прекъснато в Съединени американски щати. Решението е на Окръжния съд на Ню Йорк със арбитър Грегъри Уудс. Производството бе прекъснато, тъй като липсват каквото и да било учредения американският съд да преглежда сходни искания срещу задгранични ответници, " в това число основаващи се в тази ситуация и на тайните теории на ищците за хипотетична пълномощия в Съединени американски щати ".

В същото време падна и опитът на присъдружната на Прокопиев организация БОЕЦ да замеси Пеевски и в Барселонагейт. Национална агенция за приходите разгласи, че е направила инспекция на народния представител и заключенията са, че той не дължи нищо.

За похлупак като депутат Делян Пеевски взе участие интензивно в антикорупционното законодателство, подготвяно от Движение за права и свободи, което отстранява така наречен " златни паспорти " и планува цялостна инспекция на всеки капиталов БГ паспорт, както и лишаване на поданство, в случай че се окаже, че вложенията са проформа.

Дали пък инспекцията няма да извади на бял свят любопитни неща?

Пеевски взе участие и във внасянето на законопроекта, премахващ " ин хаус " процедурите и " раздаването на пари от джипка ". Странно, тъкмо тук медийната машина на Прокопиев изплака, че Движение за права и свободи желало да отнеме свободата на държавното управление?!

Колкото повече истината за кръга " Капитал " и Прокопиев излиза на бял свят, толкоз повече ще зачестяват ударите по Пеевски. Докато политическите дейности на народния представител са обществени, Прокопиев ръководи посредством свои министри и депутати подмолно. Ще продължи да жили, тъй като има доста какво да губи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР