Какво правят бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони и неговият

...
Какво правят бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони и неговият
Коментари Харесай

"Монца" на Берлускони вече се цели в Серия А

Какво вършат някогашният министър-председател на Италия Силвио Берлускони и неговият остарял оръженосец от " Милан " Адриано Галиани в " Монца "? Това е прекрасен въпрос.

Разположено на 12 км североизточно от Милано, градчето Монца, известно най-много като дома на Формула 1 в Италия, в този момент към този момент има и футболен тим със напълно нова упоритост. Благодарение на милионите евро и контактите на Берлускони тя включва в себе си даже имена като Златан Ибрахимович и Кака.

Бившият министър председател, който извоюва пет пъти КЕШ и осем пъти купата на Италия като притежател на " Милан " от 1986 до 2017 година, и някогашният му изпълнителен шеф при " росонерите " Галиани към този момент изведоха новия си клуб от Серия С в Серия Б за първи път от 19 години. И в случай че претекстовете на Берлускони за покупката на тима през лятото на 2018-а, единствено 18 месеца след напускането на " Сан Сиро ", остават неразбираеми, то поставената цел става все по-очевидна - нанагорнище на " Монца " в Серия А за първи път в историята.

Първата стъпка към този момент е изпълнена. Заради пандемията от ковид шампионата в трета дивизия беше прекъснато и " Монца " получи автоматизирана промоция в по-горното равнище, където за последно отборът е играл през 2001 година

" Как означих достижението ни? Вдигнах тост вкъщи с щерка ми, тъй като сега не можем да вършим обществени тържества.

 

Заслугата е на играчите, треньорите и може би ненапълно моя

 

- съобщи непретенциозно 83-годишният Берлускони в изявление за локалния в. " Читадино ди Монца ". - Винаги приказвам с момчетата и им споделям какво да вършат на терена. Какво чакам от възможен мач сред " Милан " и " Монца "? Вероятно няма да нося никакво шалче. Сърцето ми бие и за двата клуба. "

Берлсукони беше определен за министър-председател на Италия за първи път през 1994 година и по-късно изкара още два мандата. През 2013 година той беше наказан за данъчна машинация и бе лишен от независимост за 4 година, само че вместо да излежи дейно присъдата, тя беше сменена с общественополезен труд поради напредналата му възраст.

Промоцията в Серия А може да бъде достигната единствено три години откакто Берлускони закупи клуба. Но цялата история сред " Монца " и някогашния министър председател се развива стремително, тъй че това няма да е кой знае каква изненада.

" По време на една наша закуска му споделих, че семейството Коломбо продава тима - спомня си роденият в Монца Галиани. - По време на обяда той попита гостите си какво мислят за възможна покупка. Аз не споделих нищо, по тази причина той се обърна към мен с думите: " Адриано, отиди и го направи ". До края на деня към този момент бях купил клуба за него. "

Придобит в договорка за към €3 млн. посредством фамилния холдинг на Берлускони " Фининвест ",

 

" Монца " към този момент се облагодетелства от вложения в размер на над €10 млн.,

 

най-много в реорганизация на оборудванията. Отделно за идващия сезон ще бъде обезпечен бюджет от €30 млн., с който да бъде атакувано елитното състезание.

" Ние не сме пристигнали тук, с цел да се крием. Искаме " Монца " в Серия А и считаме, че имаме нужното ноу-хау ", заявява Галиани.

На равнище Серия С тимът беше повече от добре структуриран. Треньорът Кристиан Броки е някогашен състезател и треньор на " Милан ", а вратарят Еудженио Ламана, бранителите Марио Сампиризи, Джузепе Белуши и Габриел Палета и халфът Никола Риджони имат опит в Серия А. Берлускони е сложил за цел да бъдат открити и школовани допустимо най-хубавите млади гении, само че също по този начин, несъмнено, има и някои значими прехвърляния.

Преди началото на сезона в Серия Б, което е планувано за края на септември, " бианкоросите " привлякоха голмайстора на хърватското състезание Мирко Марич от " Осиек " за към €1 млн., както и голмайстора на полското състезание и национал на Дания Кристиан Гиткяер от " Лех " (Познан). Заедно с тях в отбора дойдоха Джулио Донати от " Лече " и Антонино Барила от " Парма ".

 

Но апетитът не секва дотук

 

По-рано тази година Галиани разкри, че се пробва да убеди легендата на " Милан " и бразилския народен тим Кака да възобнови кариерата си. А какво мисли босът за някогашния италиански национал Марио Балотели, носил екипите на " Манчестър Сити ", " Интер " и " Милан "? " Той ми е добър другар, само че това е невероятно ", отсече неотдавна Галиани с усмивка.

После обаче на дневен ред изникна въпросът за Златан Ибрахимович, който въпреки и на 38, към момента играе на най-високо равнище при втория си престой в " Милан ".

" Галиани ми се обади и ми сподели: " Ти един път показа, че това не е " Милан ", който познаваш. Е, този " Милан ", който познаваш, е единствено на 19 километра разстояние - описа шведът пред в. " Гадзета дело Спорт ". - Хареса ми. Ето по този начин би трябвало да работи един състезателен шеф. Първия път, когато ме докара в " Милан ", той пристигна в дома ми в Швеция и съобщи: " Няма да си потегли, до момента в който не дойдеш с мен. " Съпругата ми Хелена ме погледна ужасено: " Той е вманиачен, какво желае? " Казах ѝ: " Трябва да идем с него, другояче няма да си тръгне. " Когато в действителност искаш нещо, би трябвало да го вземеш. С обстоятелства, освен на думи. "

Евентуалното удължение на контракта с " Милан " и очевидните бюджетни ограничавания в " Монца " биха били непреодолимо затруднение пред сходен ефектен трансфер на Ибрахимович. Но с Берлускони и Галиани всичко е допустимо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР