Какво означава частичната военна мобилизация, обявена от Владимир Путин в

...
Какво означава частичната военна мобилизация, обявена от Владимир Путин в
Коментари Харесай

Признава ли Путин война с частичната мобилизация?

Какво значи частичната военна готовност, оповестена от Владимир Путин в Русия? И синоним ли е тя на публично оповестена война?

Euronews Bulgaria потърси мнението на експерти по защита, които да обяснят последствията от това решение в политически, обществен и боен аспект.

Частична военна готовност значи, че на фронта ще бъдат изпратени всички минали през работа във Въоръжените сили на Русия . Това са по този начин наречените резервисти. Или казано в резюме – всички, които са ходили в казармата.

Разликата с цялостната готовност е, че при нея армията взема безусловно всички здрави мъже на възраст от 18 до 65 години.

В настоящия случай става въпрос за към 250-300 000 души, доколкото е известно по открити източници. „ Те обаче първо би трябвало да преминат военно образование. Голяма част от тези хора са служили от дълго време, не запомнили са доста неща, а настрана в армиите към този момент има ново въоръжение. Всичко това би трябвало да се договаряния, да се направи така наречен бойно сглобяване. И чак тогава ще бъдат изпратени на фронта “, изясни за Euronews Bulgaria военачалник от Българската войска, който на този стадий помоли да не бъде представен заради естеството на служебните си отговорности.

Изключение от мобилизационния лист на Русия към този момент ще вършат да вземем за пример миналите военна работа студенти. Засега те могат да продължат следването си.
В чисто политически проект с това решение Владимир Путин прави две самопризнания. Първото – признава крах на така наречен специфична интервенция в Украйна. И второ – признава, че е агресор.
Генералът изясни, че по всички интернационалните критерии активизирането на запаса би трябвало да значи публично оповестяване на война. Но „ Путин не признава страната Украйна. Затова няма по какъв начин да ѝ разгласи война. Няма по какъв начин да разгласи война на „ братята “, които е отишъл сякаш да освобождава от едни неприятни хора “.

По негова оценка причините, с които съветският президент е защитил решението си, са „ изсмукани от пръстите “ и на процедура същите като тези от началото на нашествието през февруари.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР