Какво не знаем за хранителните продукти, които похапваме ежедневно? Документалната

...
Какво не знаем за хранителните продукти, които похапваме ежедневно? Документалната
Коментари Харесай

Какво не знаем за хранителните продукти, които похапваме ежедневно?

Какво не знаем за питателните артикули, които похапваме всекидневно? Документалната поредност „ Знаеш ли по какъв начин? ” по канал „ Da Vinci ”, който е част от, разкрива сходни любопитни секрети, за които евентуално не сте и подозирали, или най-малко не сте се замисляли. В един от епизодите са прегледани питателните стойности на съществени хранителни артикули и забавни обстоятелства за тях.

Казват, че яйцата могат да заменят месото, само че правилно ли е това изказване? Кокошите яйца са доста потребни и в действителност съставляват една доста огромна неоплодена клетка. То се състои от 10% черупка, 30% жълтък и 60% белтък. Две яйца могат да заменят 125 гр. месо или към един стек. Ако човек няма проблеми с холестерола в кръвта, може да яде до 8 яйца седмично, споделят експерти.

Любопитен способ за това по какъв начин да разберем дали яйцата, които имаме в хладилника, са пресни разкриват специалистите. Ако сложим остаряло яйце в чаша с вода, то ще изплува. Прясното ще остане на дъното на съда. Смята се, че яйцата могат да се съхраняват до 28 дни след снасянето им.

Вероятно мнозина не знаят, само че доматите в действителност не са зеленчуци, а… плодове. Те съдържат доста потребни за здравето субстанции. По света има към 80 хиляди типа домати и не всички са червени на цвят. Има черни, зелени, жълти и оранжеви.

От коя част на животните се вършат най-вкусните стекове? Френски месар показа, че задната част на животното е най-крехка. Най-известно в кулинарията е контрафилето, което се добива от гърба на животното. Телето има 15 разнообразни зони, от които месарите вършат стекове. От количествата колаген в месото зависи неговата чупливост, а от мазнината - неговият усет. 

Супер развлечение и безвредна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от, е занимателна и безвредна цифрова среда, която децата елементарно ръководят сами. Телевизионните канали и наличие са особено подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете съгласно неговата възраст, платформата дава опция и за основаване на голям брой детски профили със занимателна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслаждения на определено наличие на всички устройства.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР