Какво може да разруши четворната коалиция и проекто кабинетът на

...
Какво може да разруши четворната коалиция и проекто кабинетът на
Коментари Харесай

Политологът Димитър Ганев с прогноза кога ще настъпи краят на кабинета на Киро и Асен

Какво може да унищожи четворната коалиция и проекто кабинетът на Кирил Петков и Асен Василев да не приключи мандата си предвижда политологът Димитър Ганев.

" Като всяка държавно управление, и това ще тръгне с заем на доверие и очаквания. Но пред този кабинет има големи провокации. Социалната рецесия, която се задава, е най-голямото измежду тях - инфлация, комунални услуги... Високите сметки за ток и парно ще изненадат нашите санъродници. Дали това ще провокира протестни талази? Протести може да има. Въпросът е дали може да съборят кабинета. Няма да може, а единствено биха могли да нагнетяват напрежението, само че не и да счупят обединението. Аз не считам, че животът на този кабинет ще бъде доста къс. Но ще ви кажа по кое време ще свърши животът му. Когато една от партиите в обединението провиди по-добра своя политическа позиция в едни предварителни парламентарни избори ", съобщи Ганев в ефира на БТВ.
свързани новини75855на 26.11.2021
Другото огромно предизвикателство и пред новото ръководство, и пред опозицията, ще бъде през октомври 2023 година, когато са локалните избори.

" Специално ГЕРБ би трябвало да концентрира цялото си внимание върху локалните избори, тъй като през тези 15 години партията имаше един пиедестал, който я държеше в добра кондиция на изборите - това е наличието на ГЕРБ в локалната власт. По различен метод казано, когато присъстваш в локалната власт, имаш право да поддържаш мощни витални структури ", добави политологът.

Той разяснява и съдружното съглашение, което всеки час търпи корекции.

" Вдигна се напрежението в последните няколко дни към подписването на съдружното съглашение. Но това е обикновено, тъй като на финала остават най-трудните въпроси, тези, за които не са се разбрали до този миг. Споразумение ще се подпише и правителстов ще име. Защото на нито една от тези партии в обединението не й се върви на предварителни избори. А повода е елементарна - тъй като резултатите им няма да са по-добри от последните ", заключи Ганев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР