Какво мисли по тези горещи теми политикът Леонид Гозман, заместник

...
Какво мисли по тези горещи теми политикът Леонид Гозман, заместник
Коментари Харесай

Леонид Гозман: Страхувам, че тази война може да е краят на Русия

Какво мисли по тези горещи тематики политикът Леонид Гозман, заместител ръководител на опозиционната партия " Съюза на десните сили "?

Радио " Свобода "

Помните ли Терминатора, на който му падна човешката обвивка и от вътрешната страна излиза някакво желязно страшилище?
Е, чудовището излезе!

Путин стартира всичко това още през юли предходната година. Спомнете си неговата миналогодишна публикация, изпълнена с злоба към Украйна, с цялостно отричане на нейната държавност, суверенитет, със същото псевдоисторическо бълнуване за някакви си " неправедно " предадени исторически територии, на които тя няма право, които и били дадени просто " да ги подържи ", само че в действителност във всеки миг можем да си ги вземем назад.
Проблемът е, че няма нищо, което да възпира индивида, който взема решенията, няма парламент, няма самостоятелни медии, няма самостоятелен съд, гражданското общество е смазано. Нищо не е останало. Това значи, че

и страна няма

Ние сме се свлекли до някакво ранно Средновековие, когато съществува само волята на княза и нищо повече, никакви държавни структури.
Съществува единствено неговата воля, след това той 56 минути чете лекция по история, от която излиза наяве, че водиме война за това, че в миналото си Ленин, Сталин и Хрушчов са създали някакви неточности. Те от дълго време към този момент са в гроба, с изключение на Ленин.
Но ние водиме война поради това, че са премахнали паметника на Суворов? Или поради това, че те не ни обичат? Ще водиме война поради това? Абсолютно безумство!
В съвещанието на Съвета за сигурност, което ни демонстрираха по малкия екран, видяхме по какъв начин той седи в големия си дезинфекциран ковчег, в който живее последните две години, а в съзнанието му, като насън се сменят смътни облици от международната история и той ги поправя. Той живее в този ковчег и в безусловно фиктивен от него самия свят.
Но това държание очевидно е естествено за него. И колкото повече продължава това, толкоз повече той се трансформира в самия себе без нищо да го лимитира.
Помните ли Терминатора, когато му падна човешката обвивка и от вътрешната страна излиза някакво желязно страшилище?

Е, чудовището излезе

Трябва да сме наясно, че пропагандата работи превъзходно, когато нагнетява злоба към враговете. Друг въпрос е, че когато стартират огромни военни дейности и стартират да идват ковчезите това няма да бъде простено на Путин.
Мисля, че една от аргументите той да се реши на тази случка е, че самият той има вяра в националистическите предрасъдъци по отношение на украинците, той фактически ги ненавижда и презира.
Ако той има вяра, че всичко ще стане елементарно, за какво да не стартира война?
Помните ли по какъв начин военачалник Грачов беше споделил на Елцин, че единствено с един полк за два часа ще превземе Грозни?
Ето това пренебрежение към евентуалния съперник се заплаща със ужасно висока цена.
Аз се опасявам, че тази война може да е краят на нашата страна. Когато Хитлер под аплодисментите на популацията на Райха нахлува в Судетите, когато под овациите влиза във Виена, никой не е мислил по какъв начин ще приключи всичко това. А е приключило с заличаването на Германия, с това, че Германия губи освен завоюваните територии, само че и тези, които преди този момент са били в състава на Райха.
Аз доста се опасявам, че

това е началото на края на нашата страна,

която е оцелявала хиляда години.
Страхувам се, че Владимир Владимирович съжалява, че Съветския съюз се разпадна не като Югославия, а би му се желало.
Страхувам се, преходът на съществуването на нашата страна в нещо напълно друго ще бъде съпроводен с ужасяващи кръвопролития и премеждия на нашите съотечественици.
В този смисъл, считам, че тази война е по-голяма покруса за нас, в сравнение с за Украйна.
Убеден съм, че

Украйна в последна сметка ще победи

Не е дребна страна, тя е голяма, не е и толкоз слаба, че да може да бъде превзета като Южна Осетия.
Това е напълно друга конструкция.
Затова мисля, че в последна сметка те ще победят, ще минат през жертви, през тежък интервал, само че ми се коства, че ние ще загубим дефинитивно.
Страхувам се, че той се вижда като новия Сталин, който дружно с Чърчил и Рузвелт седи и разделя света на зони на въздействие. Той счита, че при боен конфликт Западът няма действително да пристигна на помощ на Украйна, по тази причина може да продължи да заплашва с война, може да прави всичко, което си изиска, тъй като те са слабаци и по този начин или другояче ще правят отстъпка, няма да посмеят и най-после ще дойдат и ще почнат да се молят за договаряния и всичко ще се върне както досега.
А аз мисля, че войната ще бъде задоволително сериозна, тя ще заплаши самото битие на нашата страна.
Чакат ни извънредно тежки времена, да ни даде Бог сили да ги преживеем почтено.

Със съкращения

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР