Какво конкретно промени пандемията във вашата компания и в сектора,

...
Коментари Харесай

Преминаваме през пандемията с отговорност и дисциплина

Какво съответно промени пандемията във вашата компания и в бранша, в който работите? Коя беше най-голяма компликация и по какъв начин я преодоляхте?
Сектор строителство е един от засегнатите от пандемията ковид-19, само че заради спецификата на работа на строителните обекти (много постоянно на открито) част от рестриктивните мерки и наложените ограничения бяха относително по-лесно посрещнати.

За бранша анализите предстоят, всяка компания по друг метод преминаваше през тази сложна и наситена с неизвестности обстановка. Аз обаче бих могъл да приказвам за това по какъв начин пандемията се отрази на нашата корпоративна конструкция и по какъв начин продължава да се отразява към днешна дата.

Безспорно имаше и земетресения, които като цяло оказаха въздействие на холдинговата ни група и засегнаха сензитивно част от активността ни. Бяха начертани и наложени всички нужни ограничения за запазване живота и здравето на нашите служащи и на инженерно-техническия личен състав (ИТП) на строителните обекти, както и на чиновниците ни в административните структури. Инвестирани са обилни средства за слагане на термокамери, системи за филтриране на въздуха и стерилизация. Създадена е организация за ежеседмично тестване на личния състав, обезпечен е и медицински екип, който да следи за предприемане на незабавни и своевременни дейности при всеки обособен случай на симптоматика с ковид-19.

Осигурихме нужните условия за отдалеченост и стерилизация на работното място. Наложихме метаморфоза на превоза до обектите посредством спомагателни транспортни средства за поддържане на до 30% претовареност на местата в рейсовете. Разширена е и базата за хранене, проведено е изхранване на смени, обезпечени са спомагателни фургони за отмора и други Премина се на режим на осъществяване на работни оперативки навън.

Наблюденията ни демонстрираха, че най-голяма компликация бе оправянето с психическите настройки и страхове на колектива, само че с помощта на проявеното взаимно схващане, отговорност и дисциплинираност успяхме да преминем през най-трудните моменти от пандемията, съхранявайки живота, здравето и (за наша гордост/радост) работните места на чиновниците ни.

Не бих желал да влизам в елементи, само че знаете, че строителният развой не е " съсредоточен " единствено в строителя, в случай че мога по този начин да го дефинирам. Всеки обект има потребност от предсказуем развой на доставки на материали и съоръжение, влагани в строителството. Това бих сложил на второ място като риск, който трябваше да проучваме и преодолеем - резултатът на рецесията в секторите, които са част от веригата на доставките. Имаме италиански снабдители, а добре знаете по какъв начин Италия пострада при започване на рецесията през 2020, изключително индустриална Северна Италия, където безусловно бяха затваряни производства, с цел да се опазят хората. Кризата се отрази съществено и на редица европейски страни като Франция, Германия, Чехия и оттатък океана (там са нашите партньори), които са с десетилетия история и произвеждане за целия свят. Именно с помощта на ежедневна, даже денонощна връзка сред нас и нашите сътрудници снабдители доведохме до сполучлив край редица планове с краен период през първата или втората вълна на разпространяване на вируса. Наши сътрудници посещаваха на място заводите в Европа, с цел да ревизират степента на подготвеност на високотехнологично съоръжение и материали. По този метод желаехме да покажем, че сме дружно в компликациите с нашите контрагенти, само че макар провокациите интензивно се борим за своевременното осъществяване на настоящите ни планове. И успяхме. Като постигнахме това дружно, тъй като това е единственият вероятен метод съгласно нас.
К100: Най-големите компании в България Класацията подрежда по доходи за 2020 година най-големите 300 компании, както и показва секторни подреждания с данни за оборот, облага, чиновници Кои от измененията, наложени поради пандемията, ще запазите и за какво?
- Знаете, че дисциплината в строителния развой е значима, в това число от позиция сигурността на хората. Пандемията наложи още по-голяма дисциплинираност и ни научи да работим отговорно в условия на ограничавания и спомагателни провокации. Ще се опитаме да запазим и поддържаме точно това равнище на организация на работа, до което достигнахме на настоящите ни обекти.

Интересен е моментът с смяната в връзката. Строителството е малко по-консервативен бранш, само че сподели, че е задоволително еластичен и отворен към нововъведения. В случая думата е акомодация. Не бих заменил ръкостискането с възложител или сътрудник, само че пък потреблението на новите платформи за срещи и диалози се наложи сполучливо и при нас. Може да се съгласите, че не е допустимо да налееш бетон онлайн, само че пък разискването на графици и чертежи посредством споделени екрани - да, това стана действителност и даже всекидневие.

Преговори в обстановка на локдаун - да, получава се сполучливо. Не купуваш самолетен билет, а ставаш админ на среща, изпращаш предложения и водиш диалозите с хората онлайн. Затова, обръщайки се обратно, с изключение на компликациите и даже претърпените загуби и пропуснати благоприятни условия имаше и струпване на капацитет за работа с съвременни технологии. Не единствено в нашия отрасъл, мъчно бих изброил всички, само че и даже децата от 1-ви клас започнаха да учат по нов метод. И ние се научихме и ще продължим процеса на потребление на технологиите. Ще ги комбинираме, методът ще е хибриден - както е съвременно към този момент да се назовава. Бързото нахлуване на технологиите ни даде спомагателен подтик още по-активно да мислим и работим в посока по-модерно, по-иновативно и по-зелено строителство. Това е бъдещето.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР