Какво е посланието на големия военен парад в северния пристанищен

...
Какво е посланието на големия военен парад в северния пристанищен
Коментари Харесай

В Гърция търсят единство срещу ревизионистки възгледи на Турция

Какво е посланието на огромния боен церемониал в северния пристанищен град Солун на 28 октомври за влизането на Гърция във ВСВ - Народът и въоръжените сили са подготвени да пазят правата на нацията против всевъзможни набези.

И кой е този, който през днешния ден има планове за териториалната целокупност на страната - Според президента Прокопис Павлопулос, най-големият източник на заплаха за страната се крие на изток , написа " Катимерини ".

В мнения след парада той акцентира, че " Турция би трябвало да осъзнае, че гърците като народ и като нация ще пазят във връзка с безспорното единение, нашите национални ползи и национални права. "

Но напълно близо дебне различен зложелател . Кадети от армията, пенсионирани военни , разнообразни сдружения и даже възпитаници минаха няколко минути по-рано около президента и политическото и военно управление на страната, скандирайки: " Никога няма да вземат земята на македонците . Други, по-близо до края на парада пеят националистически песни за " сестрата Северен Епир ", по повод на части от Албания със мощно наличие на етническо гръцко малцинство.
 Гърция предизвести Северна Македония да съблюдава Споразумението от Преспа
Гърция предизвести Северна Македония да съблюдава Споразумението от Преспа

Дендиас: Ще следим от близко цялостното съблюдаване на отговорностите

Свидетели на всичко това, би трябвало да сеи зададем въпроса, кой е действителният риск и кого би трябвало да следим - военно, дипломатически и геополитически .

Историята, формалното управление и обстоятелствата сочат на изток .

Турците са се развихрили в Беломорието и край крайбрежията на Кипър , до момента в който се отнасят към националното въздушно пространство на Гърция, като че ли е тяхна благосъстоятелност, а по-късно идва турският президент Реджеп Ердоган, който не се тормози да насочва закани - и освен по въпроса за миграцията .

Въпреки това, част от обществеността , политическите и интелектуалните кръгове подвигат родолюбив пестник и упорстват да стискаме зъби към " варварите " на север , с цел да не завлечен Македония от нас - макар обстоятелството, че нашите северни съседите са дребни във военната или дипломатическа мощност , а гръцките F-16 даже дават отговор за поддържането на въздушното им пространство .

Вярват ли почтено тези членове на гръцкото общество, че нашата Македония е изложена на по-голям риск от половината Беломорие и ревизионистките възгледи на Турция - Мисля, че имат вяра.

Да, ние се нуждаем от " условия за безусловно единение " на нацията против действителните закани , пред които сме изправени, само че с цел да се случи това, имаме потребност от добре осведомени жители , добавя " Катимерини ".
 Турция стартира да си спомня имперските конфликти с Русия до преди 100 години
Турция стартира да си спомня имперските конфликти с Русия до преди 100 години

Съединени американски щати и НАТО не схващат районната динамичност, 400 година битка за проливи и липса на нуклеарни оръжия за мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР