Какво е общото между бирата и вещиците? Този въпрос първоначално

...
Какво е общото между бирата и вещиците? Този въпрос първоначално
Коментари Харесай

Женска работа: Производството на бира

Какво е общото сред бирата и вещиците? Този въпрос в началото може да ви стъписа, а отговорът в действителност надалеч не е толкоз вълшебен. Става дума за обичаи, калории, безпочвени обвинявания и пояснение на функциите на пола.

До 1500-те години пивоварството е било най-вече женска работа – до момента в който клеветническа акция не обвинила дамите пивоварки във вещерство. Голяма част от визията, която свързваме с вещиците през днешния ден, от острата шапка до метлата, е зародила точно от връзката им с производството на бира.
Рутинна домакинска задача
Хората пият бира от съвсем 7000 години, а в началото пивоварите са били дами. От викингите до египтяните – дамите варят бира, както за религиозни церемонии, по този начин и с цел да подготвят практична, богата на калории напитка за у дома.

The Conversation споделя по какъв начин от каменната епоха до към 1700 година, ейлът – и по-късно бирата – е главен детайл за семейството за множеството фамилии в Англия и други елементи на Европа.

Напитката била на ниска цена метод за консумация и консервиране на зърнени храни.

За работническата класа бирата е значим източник на хранителни субстанции, цялостна с въглехидрати и протеини. Тъй като напитката била толкоз постоянно срещана част от храненето на елементарния човек, за доста дами ферментацията е просто една от нормалните им домашен задания.

Някои предприемчиви дами са изнасяли това домашно умеене на пазара, започвайки да продават бира. Вдовици или неомъжени дами са употребявали своите качества за подготвяне на ферментиралата напитка, с цел да завоюват спомагателни пари, а омъжени си партнирали със съпрузите си, с цел да ръководят бизнес с бира.
Изгонване на дамите от промишлеността
Ако пътувате обратно във времето до Средновековието или Ренесанса и отидете на пазар в Англия, евентуално ще видите необичайно позната панорама: дами, носещи високи, заострени шапки. В доста случаи те са застанали пред огромни казани.

Но тези дами не са вещици, те са пивоварки.

Те избирали високите, заострени шапки, тъй че клиентите им да ги виждат на претъпкания пазар. Те са транспортирали своето питие в казани. И тези, които са продавали бирата си отвън магазините, имали котки не като демони, а с цел да пазят зърното от мишките. Мнозина настояват, че визията, която свързваме с вещици, от острата шапка до казана, произлиза от дами, работещи като майстори пивовари.

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР