Какво друго ви изниква в главата, когато се заговори за

...
Какво друго ви изниква в главата, когато се заговори за
Коментари Харесай

Тънкости при приготвянето на паста и пица

Какво друго ви изниква в главата, когато се заприказва за италианска кухня, с изключение на пица и паста. За положително или зло тези вкусотии са се трансформирали в едни от най-обичаните храни и у нас. Затова е добре да знаем какви са тънкостите, когато подготвяме тесто за сочна пица или какъв брой тъкмо би трябвало да варим спагетите, с цел да очароваме с усета им гостите си.

Суровото тесто за пица без никакъв проблем може да замразите или да съхраните в хладилника. Всъщност някои хора избират тестото да престои в хладилника 1 нощ, тъй като по този начин съгласно тях пицата става по-вкусна. В резултат на престояването глутенът в брашното се разлага, което след това прави тънкия блат на пицата още по-хрупкав.

Ако стане по този начин, че тестото ви ще се наложи да престои в хладилника повече от 24 часа, е целесъобразно да го приготвите с по-малко квас, в сравнение с е посочено в рецептата. Сложете единствено една четвърт от количеството, което би трябвало да употребявате, с цел да избегнете натрапчивия усет на квас на идващия ден.

След като замесите тестото за пица, то умерено може да престои 2-3 дни в хладилника, компактно затворено обаче в найлонова торба. Когато решите да го употребявате, го внесете на стайна температура за 2 часа, след което го разточете. То няма потребност да шупва, щом е за пица.

Ако пък смятате да замразявате тестото, използвайте цялото количество квас, посочено в рецептата. Може даже да прибавите малко повече, тъй като замразяването ще унищожи част от маята.

Този път след замесването оформете тестото на обособени топки, огромни що се касае за една пица. Добре е да ги замразите без да ги покривате с нищо - в застлана с хартия или намаслена незалепваща тавичка.

 Макарони

Щом замръзнат обаче, би трябвало да ги прехвърлите в найлонов плик и компактно да го затворете. Така съхранено тестото за пица може да се резервира до 1 месец. Преди да го употребявате, 1 нощ авансово извадете тестото в хладилника. Ако забравите, 2-3 часа на стайна температура също правят работа.

При тънкостите за приготвянето на вкусна паста даже количеството вода при варенето е от голяма важност. Всички типове макарони спагети и така нататък се нуждаят от задоволително пространство в съда. Затова използвайте задоволително количество и не покривайте тенджерата.

Пастата наложително се изсипва във вряща вода. Щом още веднъж заври се отделят залепналите късчета и се разбърква. Ако ще употребявате пастата за салати или ще я поливате със специфичен сос, никога не я заливайте с масло или зехтин, когато я отцедите от водата.

Сварената паста е като попивателна гъба – в случай че сложите мазнината, това би попречило тя да всмуква усета на останалия сос, който ще употребявате. Макар и солта по време на варене да усъвършенства усета на пастата, старайте се да не я употребявате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР