Какви са основните грешки, които бизнесмените правят? Ако сте решили

...
Какви са основните грешки, които бизнесмените правят? Ако сте решили
Коментари Харесай

7 основни грешки на начинаещите бизнесмени, които водят до фалит

Какви са главните неточности, които предприемачите вършат? Ако сте решили да се занимавате със личен бизнес, избягването на тези неточности ще ви помогне да сте сполучливи и да избегнете неуспех. Целта на всеки предприемач е да развие бизнеса си дотолкоз, че да стартира да извлича облага и да може да се разпорежда със извоюваните пари. Тук ще представим най-често срещаните неточности, които предприемачите вършат, когато стартират да се разпореждат с парите, които печелят от своя бизнес.

Грешка №1: Изразходване на всички извоювани пари
Това вършат нормално предприемачите, които не се готвят за никакви изключителни условия. Вместо да стартират да харчат парите си, начинаещите бизнесмени би трябвало да плануват разноските си, да заделят настрани задоволително пари за непредвидени разноски и други значими цели. Правило в бизнеса е да си плащате закрепена заплата от извоюваните пари. Ако не вършиме това, сигурно скоро ще се сблъскате с финансови проблеми, защото е елементарно да похарчите всички извоювани пари, в случай че те са във вашия джоб. Помнете че всеки лев е извънредно нужен за финансовата непоклатимост на вашия бизнес.

Грешка №2: Смесването на персоналните активи и активите на компанията
Много бизнесмени от дребния бизнес започват компанията си с тегленето на потребителски заем, като гарант става или техен родственик или парцелът на самия бизнес. Но преди да вземете заем, би трябвало да се замислите какво ще се случи с този дълг при положение, че вашият бизнес не се развие по метода, по който очаквате. В подобен случай ще загубите бизнеса си.

Грешка №3: Инвестиране на всички извоювани пари назад в бизнеса
Много от младите предприемачи стартират бизнеса си с прекомерно огромни вложения, които нямат покритие. Например те взимат чартърен първокласни офис пространства в централните елементи на града, купуват първокласни мебели и офис съоръжение, което съвременно и скъпо. Опитните предприемачи обаче знаят, че такива големи разноски не са нужни в началния стадий на бизнеса, а по-скоро могат да навредят на банковата ви сметка. Вземането на заем от или друга кредитна компания на този ранен стадий в допълнение ще утежни финансовото ви положение и може да унищожи бизнеса ви бързо в сложен стадий.

Специалистите поучават вместо да влагате парите си в осъвременяване на работната база, по-скоро да вложите средствата си в положителното качество на продукта, който произвеждате, както и в ефикасната му реклама пред евентуални клиенти.

Грешка №4: Икономисване вместо харчене за значими мероприятия
Има услуги, без които бизнесът ви не може да съществува; затова няма по какъв начин да икономисвате пари от тях. Такива са да вземем за пример услугите на одиторски компании, отчитане на финанси, правни услуги и други. Ако стартирате личен бизнес, не избирайте най-евтините услуги в тези области, тъй като това е една от най-големите неточности на начинаещите предприемачи. Ако пропуснете периодите за подаване на заявления, или попълните погрешно данните, това би могло да сложи препъни-камък на пътя на всичките ви старания. Препоръчително е да наемете добър експерт, на който ще плащате по-висока заплата, само че който знае какво тъкмо би трябвало да направи и ще се увери, че всичките ви документи са в безупречност.

Грешка №5: Сляпо следване на вашия бизнес проект
Тази неточност е противоположната на миналата. Понякога се сменя толкоз бързо, че в даден миг е належащо проектът, който авансово сме начертали, да бъде изменен. Понякога ще се наложи да рискувате и да изпробвате нещо ново.

Грешка №6: Доверяване на дума, вместо на писмен документ
При воденето на личен бизнес, всевъзможни сделки би трябвало да бъдат доказани в писмен тип. Понякога хората се събират, договарят се и считат, че всичко е ясно, само че след седмица-две се схваща, че всеки от страните е схванал нещата неправилно.

Грешка №7: Липса на ясна финансова тактика и на дълготраен финансов проект
Дори и огромните компании, които не съумяват да обмислен приходите и разноските си и стартира да теглят заеми, пък било то и безлихвени бързи заеми (), стигат досега, когато не могат повече да ги заплащат. Когато имате капиталови планове, би трябвало да можете вярно да планирате всички доходи и разноски, с цел да прецените дали има смисъл да влагате пари в тях. Ето за какво е належащо да се насочите към благонадежден финансист, който има опит във финансовите доклади и в счетоводството.

Възможно е при започването на личен бизнес да имате нереална цел. Запитайте се дали някоя от следните цели не дава отговор на вашата:
• Искам да печеля пари: Дори и бизнесът ви да е сполучлив, той първо би трябвало да потръгне дотолкоз, че да стартира да възстановява вложенията, които сте вложили в него, с цел да можете да върнете всичките си задължения, реинвестиции и разноски, от които на този стадий бизнесът ви се нуждае. Едва по-късно ще можете да се радвате на облага.
• Искам да имам финансова самостоятелност и независимост: Всъщност ще се получи тъкмо противоположното – за няколко години ще станете плебей на вашия бизнес. Това значи, че е допустимо да не можете да си вземете отпуска или почивни дни, тъй като няма по какъв начин да оставите компанията си на самотек, изключително на ранен етап от развиването й.
• Искам да ме почитат: Ако развиете бизнеса си сполучливо, тези, които ще ви почитат, са непознатите хора, до момента в който такова почитание евентуално няма да получите от роднините си и околните си хора. Това е по този начин, тъй като ще можете да им отделяте доста по-малко от преди.
• Искам да се осъществявам: Разбира се, можете да извършите това, като работите в друга компания, защото развиването във вашата лична компания ще става за сметка на грешките ви и за реализацията ще плащате висока цена – време, здраве, пропуснати възможности…
• Искам да стана притежател на бизнес: Дори да си мислите, че ще станете притежател на бизнес, би трябвало да имате поради, че ще сте прекомерно подвластни, с цел да наречете бизнеса си „ ваш “. Ще бъдете подвластни от сътрудници, сътрудници, проверяващи органи, снабдители, служащи и други.
• Искам да си обезпеча старостта: За страдание това също е нереална цел, защото в днешно време все по-малко компании съумяват да надживеят своите създатели. По-скоро задачата ви би трябвало да бъде да развиете бизнеса си дотолкоз, че да можете да го продадете преференциално.

Ако сте се разпознали в някоя от следните цели, тогава или би трябвало да се преориентирате към нещо друго, или да измененията задачата за основаването на вашия бизнес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР