Какви са изискваниятаДо 28 февруари е удължен крайният срок за

...
Какви са изискваниятаДо 28 февруари е удължен крайният срок за
Коментари Харесай

Удължиха срока за кандидатстване за подмяна на печките на дърва в Русе

Какви са условията

До 28 февруари е продължен крайният период за кандидатстване на русенци за замяна на печките на дърва с такива на пелети или газ. Дейностите се извършват по интегриран план „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух”, финансиран по Програма LIFE IPE/BG/000012 - LIFE IP CLEAN AIR.

Желаещите да се включат би трябвало да живеят в Русе или кварталите „ Средна кула “, „ Долапите “, „ Държавно земеделско стопанство “ и Образцов чифлик, и да са притежатели на жилища, отопляващи се на дърва. Жилището, за което се кандидатства за замяна на отоплителното съоръжение, би трябвало да се употребява единствено за жилищни потребности и на адреса да няма регистриран търговец по смисъла на Търговския закон.

Освен доставката на допустимото отоплително съоръжение и монтажа му в жилищата на семействата, планът финансира:

- образование за употребата на инсталирано5о ново отоплително оборудване;

- профилактика на доставените и инсталирани отоплителни уреди по Схемата – единствено еднократно за първата година след доставката и монтажа на отоплителния/ите уред/и;

- гаранционното обслужване за петгодишен интервал на доставените на семейството отоплителни уреди.

Целта на плана е да се усъвършенства качеството на въздуха посредством последователното прекосяване на семействата към различни източници на отопление, щадящи природата. В него е заложена подмяната на 1388 уреда, като в предварителната фаза печките си смениха 63 семейства в Русе, а други 336 бяха утвърдени и им следва промяна.

Повече информация за реда и изискванията за кандидатстване, както и документи за присъединяване, можете да изтеглите от. На нея ще откриете и за асортимент на подобаващия апарат за вашето домакинство.

Документите за кандидатстване могат да се подават всеки работен ден от 8:30 часа до 17:30 часа в постройката на Община Русе, ул. „ Олимпи Панов “ №6, ет. 4, ст. 2.

За спомагателна информация: Местен информативен център на плана - тел. 082 506 792.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР