Какви мерки взема Европейския съюз, за да гарантира продоволствената сигурност

...
Какви мерки взема Европейския съюз, за да гарантира продоволствената сигурност
Коментари Харесай

Стандарт с 16-и форум Да! На българската храна. Говори еврокомисар

Какви ограничения взема Европейския съюз, с цел да подсигурява продоволствената сигурност на Стария континент и по какъв начин ще бъдат подкрепени компаниите от аграрния и хранително-вкусовия бранш. Мерките са четири и ще бъдат показани персонално от еврокомисаря по земеделие Януш Войчеховски пред участниците в конференцията на " Стандарт " " ДА! На българската храна ", която се организира на 8 април в х. " Маринела ". Форумът ще се излъчва онлайн в Агенция " Стандарт ".

Обръщение ще направи и министърът на земеделието на Франция Жюлиен Денорманди. Страната му пое председателството на Съвета на Европейски Съюз на 1 януари 2022 година Темата на конференцията, която за повторно е интернационална, е " Гарантиране на продоволствената сигурност ". На въпросите на бизнеса ще дават отговор представители на изпълнителната власт и депутати от българския и европейския парламент. Конференцията ще дискутира историческият растеж на цените на храните и ще излезе с ограничения за преодоляване на продоволствената рецесия. Тема на дебатите ще бъдат Стратегическият проект на България и дълготрайната визия за развиването на земеделието.

Европейски сътрудник на форума и модератор на двата панела е Атидже Вели, евродепутат от " Обнови Европа ", първи, единствен и пълновръстен член от България на земеделската комисия в Европарламента. Госпожа Вели дава отговор за Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз и е докладчик на Екологичен потенциал по Плана за биологично произвеждане.

Своите въпроси и рекомендации към изпълнителната и законодателната власт в България ще могат да насочат по време на форума фирмите.На него ще участват представители на всички политически сили - шефът на земеделската комисия в Народното събрание Пламен Абровски (ИТН), ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, Румен Христов - ръководител на Съюз на демократичните сили и член на комисията по земеделие в Народното събрание, Мартин Димитров ( " Демократична България " ).

На въпросите на бизнеса ще дават отговор заместник-министърът по земеделие Иван Христанов, шефовете на БАБХ проф. доктор Христо Даскалов, на КЗП - Димитър Маргаритов и на Изпълнителната организация по лозата и виното Красимир Коев.   

Организатори и сътрудници на форума са медиа " Стандарт ", министерството на земеделието, Българската организация по сигурност на храните, Българската организация за експортно обезпечаване, Комисията за отбрана на потребителите, Българската банка за развиване.

Най-голямото и най-представително събитие в земеделския отрасъл ще се излъчва директно онлайн във Facebook страницата на " Стандарт ". В него присъединяване ще вземат най-големите производители, преработватели и търговци. Мнения ще дадат всички браншови организации, както и комерсиалните вериги.

В конференцията ще вземат участие още посланикът на Австрия Н.Пр. Андреа Вике, дипломати от посолствата на Мароко и Дания.Гостите ще получат комплимент от Н.Пр. Закия Ел Мидауи, дипломат на Кралство Мароко у нас и в Република Северна Македония - обичайни марокански чай и сладки.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР