Каква ще бъде тактиката на Има такъв народ при разговорите

...
Каква ще бъде тактиката на Има такъв народ при разговорите
Коментари Харесай

Тошко Йорданов разкри тактиката на ИТН за властта

Каква ще бъде тактиката на „ ИТН ” при диалозите за нова власт след изборите? Завесата повдигна зам.-председателят на партията Тошко Йорданов в изявление за Нова тв.

" Ние декларирахме, Слави съобщи, че ще бъдем смирени за диалози, само че би трябвало да има примирение и от страната на възможните ни сътрудници. Не може едната страна да прави отстъпки, а другите да бъдат нападателни и нападателни. Ще подходим практично, а не прочувствено. Управлението не е непременно ”, сподели Тошко Йорданов.

Според него най-важно е да има праволинейност. Йорданов върна лентата на 46-ото Народно събрание и изясни за какво не се е състоял кабинетът на Има Такъв Народ.

„ Като върна лентата, по какъв начин бихме могли да подходим тогава - отиваме на договаряния с Демократична България, разбираме се за политики и нямаме никакви несъгласия. След няколко дни излиза водачът на партията и споделя, че сме дългата ръка на Движение за права и свободи. Как да подходим? Единственото условие на Демократична България беше да няма представител на някогашната Държавна сигурност. Другото беше да има срещи по браншове, да се стиковат стратегиите и стъпките, които се вършат. След изказването на Христо Иванов нямаше значение кой ще издигнем за кандидат` ”, изясни Йорданов. 

" Аз открих, че не разполагахме с медии. Нямаше значение какви хора предлагаме. Когато нещо се случи в Народното събрание и нямаш полето да го обясниш, става по този начин. Едно нещо казано от 10 разнообразни медии по един и същи метод, стана преобладаващо като обръщение. Невярно беше, че имаме нещо общо с Движение за права и свободи. Щяхме да бъдем и патерица на ГЕРБ ", сподели той.

" Кой завоюва от това, че има избори. Всички партии, с изключение на Движение за права и свободи и ГЕРБ, губят хора поради новата политическа конструкция. В момента от 3 субекта има 4 и е обикновено да има преразпределение на гласовете. Появата на нови обединения е нещо прелестно, тъй като демокрацията е това. Фактът, че те ще имат поддръжка и ще влязат в Народното събрание, значи, че има хора, които се припознават в тях ", добави зам.-председателят на Има Такъв Народ.

Той сподели и какво е отношението на Има Такъв Народ към Кирил Петков и „ Продължаваме промяната ”

" Има някои неща към него, които не са доста окей и е въпрос на диалози. Например, това с канадското поданство. Да напомним какво стана с Петър Илиев. Не споделям дали го е направил или не, а обстоятелствата. Имаме нарушаване на Конституцията и попълване на документ с погрешно наличие и наказването може да е отнемане от независимост до 5 години. Ако законът е нарушен в тенденция плагиатство или двойно поданство, би трябвало да има следствие. При нас имаше специалисти с двойно поданство, които не посмяхме да предложим за министри, поради този противоречив закон. Той би трябвало да се съблюдава ", изясни Тошко Йорданов. Той разяснява и номинацията на Мустафа Карадайъ за президент.

„ Не мисля, че България ще избере президент от Движение за права и свободи. Те са неприемлива партия за българите, поради нещата които направиха ”, сподели Йорданов. И добави:  „ Според мен те издигнаха собствен претендент за президент, с цел да може номерът на бюлетината им да бъде на първа страница на машината и по този начин електоратът им да гласоподава по-спокойно. ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР