Каква роля може да има президентът Румен Радев за съставянето

...
Каква роля може да има президентът Румен Радев за съставянето
Коментари Харесай

Разкритие! Докога Радев ще чака кабинет

Каква роля може да има президентът Румен Радев за съставянето на държавното управление и може ли неговите дейности да повлияят на партиите да излъчат постоянно държавно управление? Този въпрос обясниха по Нова нюз експертите по Конституцията Борислав Цеков и доцент Наталия Киселова.

“Държавният глава би трябвало да се въздържа да се бърка на политиците ”, разяснява Цеков и добави, че това не са неговите функционалности съгласно главния закон. Той поздрави Румен Радев за това, че даде обещание да даде време на първите две партии да се опитат да реализират единодушие.
-->
Борислав Цеков сподели също, че първата политическа мощ също не може прекалено да протака предлагането си за министър председател, което е значимо от позиция на процедурата.

“Президентът е стопанин на времето ”, разяснява доцент Киселова. Тя позволи обаче, че Румен Радев може и да забърза процедурата по връчване на мандати, в случай че види, че първите две политически сили не реализират единодушие за държавно управление.

“В демокрацията постоянно има избори, тази есен локални, следващата година европейски, а по-късно президентски ”, напомни доцент Киселова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР