Каква е първата политическа седмица на новата година? Прогнози за

...
Каква е първата политическа седмица на новата година? Прогнози за
Коментари Харесай

Димитър Ганев: На парламентарните избори ще имаме нова политическа ситуация

Каква е първата политическа седмица на новата година? Прогнози за 2021 година във вътрешнополитически проект прави пред БНР политологът от Изследователски център " Тренд ".
" В политическо отношение светът стартира, меко казано, изненадващо новата 2021 година с нещо, което не се е случвало повече от 2 века в Съединени американски щати. Но Съединените щати са устойчива народна власт. И
това не е краят на американската народна власт
и тези, с изключение на тежка имиджова вреда, не мисля, че ще имат някаква последица за демокрацията в Съединени американски щати като цяло. Но няма подозрение, че се намираме в стадий, в който американското общество е толкоз разграничено, че на практика двете съществени групи (подкрепящи едната или другата партия) освен не могат да си приказват между тях, а и през идващите години и десетилетия ще се отдалечават от ден на ден. Не мисля, че ще стигне до делегитимиране и оборване на изборните резултати. "
" В България първата седмица, най-малко мен, ме зареди с някакъв оптимизъм и това е обвързвано с по-добрата статистика по отношение на заболеваемостта от. Струва ми се, че може да се приказва за
начало на края на втората вълна.
Във вътрешнополитически проект – събитието е датата на изборите. Както през 2020, 2019, 2018 година, всеки мотив се употребява за спор сред президентската администрация и изпълнителната власт.
Другото – продължение на почистване на вътрешнопартийни сметки от страна на Българска социалистическа партия. Имам поради. Пловдив не е бил най-силното място на Българска социалистическа партия на които и да е избори, само че няма никакво подозрение, че в този момент резултатът ще бъде по-лош. Тя играе доста внезапно по отношение на вътрешнопартийната си съпротива – безкомпромисно, силово, без опити да интегрира най-малко част от нея.
Българска социалистическа партия е партия на лобита.
В Българска социалистическа партия мощният водач по принцип не е силов водач, а балансьор на тези лобита. Големият въпрос е дали Нинова вижда като собствен съперник в лявото пространство президента Радев и дали това ще се отрази по някакъв метод на поддръжката на Българска социалистическа партия на за втори президентски мандат. Това е основно, тъй като е явен спорът сред " Позитано " и президента, има и задоволително мотиви за това. Президентът не отхвърля изрично дали ще прави лична партия. "
 Иво Инджов: Предизборната акция ще бъде много „ мръсна “ Иво Инджов: Предизборната акция ще бъде много „ мръсна “
Основните политически сили бяха в избирателен модус още по време на летните митинги. Обвиненията за наличие на олигархията в полити...
Според Ганев по този начин е съвпаднал календарът на изборите у нас тази година, че президентските избори се оказват форма на политическо разследване на парламентарните. " На парламентарните избори ние ще имаме
нова политическа обстановка.
Който и да ръководи, който и да е първи, обстановката ще бъде доста друга, тъй като ще има нови играчи в Народното събрание, балансите ще бъдат разнообразни. И сега, в който се сформира 45-ото Народно събрание, ще е основно значимо дали ще излъчи или не настройка, дали ще има или не предварителни парламентарни избори след постоянните... Тогава към този момент политическите сили ще стартират пазарлък кой–кого–какво да поддържа и надлежно кои да са евентуалните претенденти.
Движение за права и свободи избърза – очевидно там има трайно решение против Радев. Това не е за подценяване, тъй като партийната поддръжка на Движение за права и свободи за президент е изключително основна. Почти всички определени президенти са били с поддръжката на Движение за права и свободи – просто има едни 400 000 гласа от горната страна. Не единствено че Радев се лишава от 400 хиляди гласа, само че и това са 400 хиляди гласа за неговия конкурент. Разбира се, има доста време до тогава. "
Справянето с ковид като политически инструмент
 Десислава Атанасова: В ГЕРБ постоянно сме подготвени за избори Десислава Атанасова: В ГЕРБ постоянно сме подготвени за избори
" Партия ГЕРБ постоянно е подготвена за избори и това сме го показвали доста пъти ", съобщи пред БНР Десислава Атанасова от ГЕРБ по отношение на дат...
" Няма подозрение, че оправянето или несправянето с ковид безспорно ще бъде основната тематика на предизборната акция. И другото значимо разследване от Covid-19 – другите подходи за икономическо възобновяване след въведените ограничения. "
Системните партии и новите политически субекти
" Всяка една парламентарно показана партия ще има по-малко гласове от 2017 година. Предизвикателството пред новите политически субекти е, че би трябвало да вършат партия в изискванията на пандемия, а една партия се прави със структури – мъчно, тъй като не могат да се събират доста хора на едно място... Традиционната форма на акция, колкото и ретроградно да звучи за някои, не е била онлайн, а е била със срещи на терен. "
Възможни политически партньорства
" Няма подозрение, че съглашение сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще се подпише, тъй като това е коалиция към този момент тествана на избори. Съюз на демократичните сили са удовлетворени от сходна коалиция. Огромно предизвикателство пред Вътрешна македонска революционна организация ще бъде влизането в Народното събрание – имат избрани шансове като Обединени патриоти с НФСБ. Не изключвам и сделка с ГЕРБ. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР