Както знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците

...
Както знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците
Коментари Харесай

Защо да ядем къри

Както знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците живеят доста дълго. Тяхната кухня и просвета са цялостни с потребни билки и подправки. Въпреки че се употребява в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската кухня. То е примес от подправки.

В състава на кърито влизат следните подправки: куркума, кориандър, кимион, червен пипер и сминдух. Може да се прибавят също и джинджифил, черен пипер, канела, кардамон, резене, индийско орехче, карамфил. Всички изброени подправки, влизащи в състава на кърито са извънредно потребни.

А смесени дружно, представете си какви изгоди имат за нашето тяло. Най-важната съставна част на кърито обаче е куркумата. Тя има прекрасен мирис, само че не толкоз прекрасен усет и за това се прибавят и други билки и подправки към кърито. Ползите от кърито са научно потвърдени.

Сега ще ви разкажем освен защо може да се употребява тази фалшификация, само че и какви изгоди има тя за нашето здраве. Листата от къри доста постоянно се употребяват, когато имаме потребност от грижа за косата. Това е по този начин, тъй като в състава на листата от къри има антиоксиданти и аминокиселини.

Ако желаете да си извършите маска за коса, то ви трябват единствено няколко листа къри и малко кисело мляко, които да разбиете до приемането на паста. Така получената паста се нанася върху косата и се оставя да престои половин час, след което косата се измива.

Това оказва помощ при косопад и подмладява фуликулите на косъма. Има много хора, мислещи, че листата от къри просто придават усет на тяхната храна. Но има и доста други аргументи да използваме този артикул.

 Къри сос

Кърито доста оказва помощ при управлението на диария. Кърито оказва помощ също на стомашно-чревния тракт.

Кърито има и антиоксидантни свойства. В листата от къри, както и в подправката има витамини като А, В, С, Е, които доста оказват помощ да се редуцира окислителния стрес и оказват помощ за унищожаване на свободните радикали от нашето тяло.

Листата от къри и подправката къри са идеални за прибавяне към разнообразни пикантни ястия, яхнии, пюрета, разядки и зимни супи. Идеален вид е при подготвяне на вегетариански ястия. Отлично овкусява вегетариански кюфтенца, както и оризови кюфтета.

Кърито оказва помощ извънредно доста при управлението на диабета, това е може би една от най-важните му изгоди. Кърито оказва помощ също и при ракови болести като левкемия, рак на простата и колоректален рак.

Кърито също има свойството да намалява равнището на неприятния холестерол. Кърито оказва помощ, както казахме и за растежа на косата. Къри на прахуляк, което се смесва с масло и се нанася върху косата, оказва помощ за нейния бърз напредък. Кърито оказва помощ и за възстановяване на зрението.

Също по този начин пази черния дроб от свободните радикали, както и от вируси и бактерии, които могат да причинят зараза на черния дроб. Веществата, намиращи се в кърито са: въглехидрати, фибри, калций, фосфор, желязо, магнезий, мед и други.

 Къри на прахуляк

Други съставки на кърито са витамини, никотинова киселина, антиоксиданти, аминокиселини, гликозиди и флавоноиди. Също по този начин в кърито и в неговите листа няма безусловно никакви мазнини. Ако имате листа от къри и желаете да ги превърнете в прахуляк, то ще ви трябват тиган и щипка сол.

За тези цел би трябвало да загреете листата от къри в тигана, до момента в който не стартират да покафеняват. Но е значимо да не ги прегорите. След това може да ги смелите в блендер.

Вече знаете за какво да ядете къри. То е скъп посетител във всяка кухня. Не пропускайте да го добавите с постна леща или пък оризови ястия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР