19-годишен младеж, който беше арестуван в Пловдив преди дни заради

...
19-годишен младеж, който беше арестуван в Пловдив преди дни заради
Коментари Харесай

Пуснаха 19-годишния джигит, шофирал със 140 км/ч в Пловдив

19-годишен юноша, който беше задържан в Пловдив преди дни поради клип, на който се вижда, че кара с близо 140 км в час в градски условия, беше пуснат през днешния ден от съда с мярка " подписка ".

Като претекст за решението си правосъдният състав посочи, че нямало безапелационни доказателства, че тъкмо той е седял зад кормилото на автомобила, съобщи Българска национална телевизия.

За две години стаж като водач Петър Попов към този момент има над 20 санкции с фиш. На 29 май колата му лети със 140 км в час по булеварда при ограничаване от 50. Районната прокуратура му повдигна обвиняване на Петър Попов поради непочтено държание и хулигански прояви. Днес в залата обаче съдията отхвърли поисканата най-тежка мярка " задържане под стража " с претекста, че скоростното шофиране в града не е провокирало злополука, а съгласно правосъдната процедура то не е задоволително, с цел да се квалифицират дейностите на Петров като хулигански. Не било ясно и авторството на действието, което беше главната теза на отбраната.

" Относно шофирането, колите са били разменени с други т.нар негови другари. Т.е. този автомобил е бил каран от порядъка на 2 месеца от едното лице, очевидец по делото. Не желая да посочвам имена на този стадий, само че истината занапред ще се разкрива ", сподели Надежда Попова – юрист на Попов.

Според прокуратурата обаче има задоволително доказателства, че тъкмо Попов е карал във въпросната вечер.

" Има двама очевидци. Аз дръзвам да настоявам, че на инкриминираната дата са се движили с него, единият от които е снимал. В случая имаме един юноша, който е на 19 години и кара в централната градска част със скорост, която в един миг доближава 140 км. Абсолютно неприемливо е да се толерира такова държание и да се излиза с версията, че това само е административно нарушаване, което би трябвало да се преследва посредством санкции ", разяснява Пламен Пантов – наблюдаващ прокурор.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР