Както за плагиатство, така и за подадени неверни декларации трябва

...
Както за плагиатство, така и за подадени неверни декларации трябва
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Както за плагиатство, така и за неверни декларации трябва да има наказания

Както за плагиатство, по този начин и за подадени погрешни заявления би трябвало да има санкции. Това съобщи Тошко Йорданов от „ ИТН " пред.

„ Има неща при Кирил Петков, които не са доста окей. Например канадското му поданство и подписаната декларация с погрешно наличие, че няма двойно поданство. Да Ви напомня ли какво направиха Петър Илиев?”, разяснява той.

„ Едното е съмнения и с решение на Етичната комисия и няма юридическа стойност. Не споделям дали го е направил или не, а единствено обстоятелствата. От другата страна имаме нарушаване на Конституцията, на закона и попълване на документ с погрешно наличие, който е дължим по закон и наказването по Наказателен кодекс е от 3 до 5 години. Казвам единствено факти”, сподели Йорданов. И добави: „ Когато има закон е хубаво да се съблюдава. Ако той е нарушен в посока плагиатство – дано има последици. Ако е в посока на двойно поданство – също би трябвало да има последици. Не е добре двойният критерий да е такъв”.

Йорданов разяснява и номинацията на Мустафа Карадайъ за президент. „ Не мисля, че България ще избере президент от Движение за права и свободи. Те са неприемлива партия за българите, поради нещата които направиха”, уточни той.

„ Според мен те издигнаха собствен претендент за президент, с цел да може номерът на бюлетината им да бъде на първа страница на машината и по този начин електоратът им да гласоподава по-спокойно. Част от него има проблем с четенето на литературен български език. Много по-лесно е да помниш една цифра”, добави Тошко Йорданов.

„ Кой завоюва от това, че в този момент има избори. Всички партии, с изключение на Движение за права и свободи и ГЕРБ, губят хора поради новата политическа конструкция. В момента от 3 субекта има 4 и е разумно да има преразпределение на гласовете”, разяснява той. И добави: „ Появата на нови обединения е нещо прелестно, тъй като демокрацията е това. Фактът, че те ще имат поддръжка и ще влязат в Народното събрание, значи, че има хора, които се припознават в тях ".

Запитан дали е допустимо Слави Трифонов да има офшорни компании, Йорданов отговори: „ Не знам той да има офшорки. Не съм му счетоводител, само че не знам да има такива фирми”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР