Както вече стана ясно, въвеждат се нови, по-строги противоепидемични мерки,

...
Както вече стана ясно, въвеждат се нови, по-строги противоепидемични мерки,
Коментари Харесай

Сдружението за модерна търговия: Новите мерки са неадекватни

Както към този момент стана ясно, вкарват се нови, по-строги противоепидемични ограничения, които влизат в действие от понеделник (22 март) и ще важат до 31 март. Изпълнителният шеф на Сдружението за съвременна търговия Йордан Матеев съобщи пред Българска национална телевизия, че тези ограничения са несъответстващи.

" Тези ограничения са рискови за живота и здравето на хората, рискови са за и бизнесите. Бизнесът също е обезпокоен от данните за развиването на пандемията, предстоящо беше да се вкарат ограничавания. Но те бяха голяма изненада. Ние считаме, че ограничаването да бъдат затворени търговците в магазините над 300 кв. м, няма да има позитивен резултат, защото хората, които пазарят в огромните, ще почнат да пазарят в дребните магазини и това ще усили риска от болестта ", сподели още Матеев.

По думите му, тук пораждат въпроси въз основата на какъв разбор огромните магазини са по-опасни от дребните. Не става дума за моловете, приказваме за независими магазини ", акцентира той.

Неговото наблюдаване е, че огромните магазини съблюдават доста прецизно условията, а зеленият кулоар работи релативно добре.

Матеев счита, че привилегировани в новата обстановка ще бъдат дребните магазини. Той предвижда, че огромните ще се приспособяват, може би ще понижат площта за извършване на покупки и по този метод ще се ограничи рискът от скупчване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР