„Както вече казах, в политиката няма нищо невъзможно. Всичко в

...
„Както вече казах, в политиката няма нищо невъзможно. Всичко в
Коментари Харесай

Стефан Янев: Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен

„ Както към този момент споделих, в политиката няма нищо невероятно. Всичко в допустимо, в случай че е проведено въз основата на правила и цели. Служебният кабинет е формиран от управлението на президента Радев и действа с негов декрет. Съставът не е едносъставен и това не са хора, свързани да се движат постоянно дружно. Всеки може да взема решение какво иска”, изясни министър-председателят.

Янев разяснява върнатия първи изпълнен мандат в петък (6 август) от партията на " ИТН " и изрази вяра народните представители да бъдат задоволително безапелационни и сериозни във връзка с това, което им се предлага в него. „ Важни са изискванията, значими са правилата. Неслучайно от позицията, която заемам сега, от известно време приказвам за правила и кардинални положения. Не съм сериозен, уповавам се. Не се пробвам да упреквам нито персони, нито партии в това, което вършат. Разбирам, че търсят взаимни отстъпки и благоприятни условия и се надявам да бъдат сполучливи в намирането на такива. Принципно нещата наподобяват по друг метод. Начинът за сглобяване на подобен тип болшинства, без ясни задължения и цели, не вещае дългосрочност на плана, какъвто и да е той “, съобщи Янев за проектокабинета на " ИТН ".

" В българската процедура в последните 30 години не е имало доста попит с плаващи болшинства, само че в случай че приемем, че сега Народното събрание е подготвен да работи с подобен вид болшинство и държавно управление, подкрепено от плаващо болшинство, значи, че влизаме в един интервал на непредсказуемост и е мъчно да определим какъв брой би издържал подобен вид ръководство на страната, което не е доста добре за жителите, за хората и за бизнеса. Защото всички желаеме да има предсказуемост в това, което следва и това, което можем да чакаме, че един подобен тип ръководство ще донесе на хората за решение на техните проблеми и вероятност за България “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР