Както вече бе обявено служебният кабинет ще изготви проект на

...
Както вече бе обявено служебният кабинет ще изготви проект на
Коментари Харесай

Кабинетът предлага връщане към по-висок ДДС и данък свръхпечалба

Както към този момент бе оповестено служебният кабинет ще изготви план на бюджет за тази година през април, когато изтича действието на снадки бюджет за 2022 година Все още план не е признат, само че през днешния ден на съвещанието на кабинета е обсъждана неговата идея, както и промени в данъчните закони, които ще бъдат оповестени в петък. Това разгласи на ексклузивен брифинг финансовият министър Росица Велкова.

Тя уточни, че за церите на влизането на България в еврозоната планът на бюджет ще бъде изчислен при 3% бюджетен недостиг, а понижената ставка на Данък добавена стойност за някои артикули поради пандемията, която към този момент важи до края на юни, ще бъде препоръчано на идващото Народно заседание да се върне към общата от 20%. Облекчената ставка се предлага да остане за хляба, брашното, бебешките харни и на книгите. Това значи, че се предлага облекчението да отпадне за горивата, тока, заведенията.

Министърът изясни, че всички разходни ограничения, утвърдени от 46, 47 и 48 Народно заседание биха довели до недостиг от 6.9% от прогнозния Брутният вътрешен продукт за 2023 година С това изясни и ограниченията, които предлага кабинетът по орязване на разноските. Самият план на бюджет ще бъде показан ден след изборите - на 3 април, а е планувано да се разиска и одобри от Министерския съвет на 26 април и да бъде внесе за разглеждане от новия парламент.

В пакета данъчни закони, които следва да бъдат оповестени, е заложено еднократно облагане на свръхпечалбата за всички предприятия, а държавните, след приспадане на счетоводната загуба се предлага да внесат в бюджета 100% дял.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР