Както съобщават тази вечер австрийските медии, очевидно правителството се е

...
Както съобщават тази вечер австрийските медии, очевидно правителството се е
Коментари Харесай

Австрийското правителство задейства спирачка на цената на тока“


Както оповестяват довечера австрийските медии, явно държавното управление се е споразумяло да задейства " спирачка на цената на електрическата енергия “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Засега е известно, че решението планува потребителите да заплащат на по-ниска цена осемдесет % от разхода на електрическа енергия по съпоставяне с предходната година. Останалите двадесет % ще бъдат заплащани по настоящите цени на електрическата енергия. Очаква се детайлностите да станат известни в сряда, когато е планувано държавно съвещание по този въпрос. Правителственото решение ще бъде показано на Народното събрание, който ще гласоподава проектозакона най-вероятно през октомври.

Федералният канцлер Карл Нехамер удостовери в изявление за " Кронен цайтунг “, че държавното управление ще се занимае с казуса в сряда. Според държавните данни се чака всяко домакинство да бъде подкрепено със приблизително 500 евро годишно. Подкрепа ще бъде оказана освен на семействата, а и на предприятията. " Ценовата спирачка " ще коства на австрийското държавно управление към 2,5 милиарда евро. За размера на поддръжката за промишлените предприятия към момента се водят договаряния.

Помощите за електрическа енергия няма да са обществено степенувани, първостепенната задача на държавното управление в този момент е " допустимо най-бързо да се окаже помощ на необятни пластове от популацията “.

На втори стадий, разясняват медиите, евентуално помощта ще бъде диференцирана според от общественото състояние. Концепцията има за цел да подтиква хората да пестят електрическа енергия. Енергоснабдителните сдружения би трябвало да приложат на процедура този модел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР